Veel eerder dan verwacht hebben wij onze eerste doelstelling tijdens ons laatste bezoek in februari officieel kunnen openen.
Een prachtig healthcentre welke door giften en donaties van u allen, acties op diverse scholen allemaal werkelijkheid is geworden. Verslagen en foto’s vindt u o.a. onderaan deze pagina en in de rubrieken “nieuwsbrief” en “fotoboek en verhalen”.

Ieder jaar gaat Father Mike voor een aantal weken terug naar zijn geboorteland Amerika om geld in te zamelen voor Sarnelli. Ook hij ondervond dat het steeds moeilijker wordt om het geld bij elkaar te krijgen. Vandaar dat men besloten heeft om meer self-supporting te doen. De kinderen maken allerhande leuke dingen die dan weer verkocht kunnen worden. De orde van Redemptoristen waartoe ook Father Mike behoort hebben een tweetal stukken grond aangekocht(8 en 27 ha) waar men een soort gemengd boerenbedrijf kan stichten. Zelf groente, fruit en rijst verbouwen, koeien,varkens en vissen houden om zodoende zelf proberen in de eerste levensbehoefte te voorzien. Om dit alles verder te verwezenlijken is uiteraard ook weer geld nodig.
Wij als stichting Vrienden van Sarnelli hebben ons als tweede doel gesteld om het stuk grond van 8 ha(8x het Vrijthof) zover klaar te maken. Stroom, omheining, waterputten, irrigatiesysteem er is vanalles nodig. Een eerste aanzet een rijstplantmachine hebben wij daar ter plekke al kunnen regelen. Een deel van het stuk grond is namelijk geschikt om rijstveld van te maken en zij willen in oktober/november hun eerste rijst daar oogsten. Vergeet niet zij gebruiken ongeveer 500 kg rijst per week !!!
Voorlopig onder de naam “Sarnelli Farm 1” starten wij dit project.

 

Hier de eerste foto’s van Sarnelli Farm 1, een stuk land van 8 ha, welke wij als Vrienden van Sarnelli geadopteerd hebben en gebruiksklaar willen maken. Waterputten, visvijvers, irrigatiesysteem enz. moeten allemaal gerealiseerd worden.

 

 

Op onderstaande foto’s kunt u enkele indrukken krijgen waar het gedoneerd geld van 2010 naar toe is gegaan.

Tijdens ons bezoek in febr.2010 hebben wij de rijstplantmachine gekocht. Een machine die 4 rijen automatisch kan planten. Zware werkzaamheden die normaal minimaal 10 kinderen 14 dagen werk aan hadden.

 

 

Op de linkerfoto één van de twee waterputten incl. pomp en silo’s waar het water wordt opgeslagen om de groenten mee te besproeien. Op de rechterfoto ziet u de dekens die gebruikt worden om de groenten te beschermen tegen het felle zonlicht.

 

 

Links ziet u één van de visvijvers waar vissen gekweekt gaan worden. Boven over de vijver wordt waarschijnlijk nog een kippehok gebouwd. Kippen worden gevoerd met afval van eten,groente, enz. de kippenpoep valt in de vijver en de vissen zijn er blij mee. Zo kan het ook. Rechts een van de stallen waar men varkens gaat fokken.

 

Related Projects