Na de vele enthousiaste verhalen na ieder bezoek van Ben en Angelique zijn Leon en Henriette ook “besmet geraakt” door Sarnelli . We wilden toch meer dan de gebruikelijke donaties. Na ons gezamenlijk bezoek in oktober 2008 en gesprekken met Father Mike hebben we besloten om te proberen een klein gezondheidscentrum te bouwen.Ons eerste grote doel is dan ook om een klein healthcenter te bouwen op het terrein van Sarnelli.
Een wachtruimte voor de patiënten, behandelingskamer, medicijnkamer en een kleine ziekenzaal willen wij voor hen bouwen.

Om dit alles in goede banen te leiden en nog meer van de diverse mogelijkheden in Nederland te kunnen gebruiken is ons feitelijk eerste doel geweest een officiële stichting in het leven te roepen met een ANBI –status. Dit is inmiddels voor 100% voor elkaar. Notaris, Kamer van Koophandel, Belastingsdienst, briefpapier, website enz. is allemaal gepasseerd. Met enige trots is onze website www.vriendenvansarnelli.nl al enige tijd in de lucht. Hier kunt u alles wat u wilt weten over Sarnelli bekijken.

Eerste tekening bouwplan healthcenter

 

 

AANVANG BOUW HEALTHCENTER 2009

 

Op de foto rechts ziet u de bouwgrond waar het healthcenter op gebouwd gaat worden. Voor aanvang van het regenseizoen in Thailand willen ze het stuk grond bouwklaar maken en de funderingen storten zodat er ook tijdens het regenseizoen mogelijk nog gewerkt kan worden.

Omdat het regenseizoen eraan zat te komen was het “alle hands aan dek” om op tijd de funderingen klaar te hebben. Uiteraard zoals bij iedere bouw moet er altijd veel overleg zijn tussen opdrachtgever en architect. Ook hier Father Mike in overleg met architect.

 

Ruim voor het regenseizoen kwam de fundering klaar. Het healthcenter wordt gebouwd tegenover de hoofdingang van het Sarnelli House ( de gele poort rechtsboven op rechtse foto). Na de fundering wordt aanvang gemaakt met de ruwbouw en het dak erop.

 

Wat dachten jullie van het steigermateriaal. Bij ons wordt dit door de arbo-inspectie dus niet goedgekeurd. Maar ja wij leven niet in Thailand !!

 

 

Midden augustus was dit al het resultaat van de voorkant van het Healthcenter. Binnen moet nog vanalles afgewerkt worden. Toch geweldig en wat zijn we er trots op, om te zien wat we z’n allen al bereikt hebben.

 

De eerste spullen zijn al aangekocht en worden naar binnen gebracht.

 

Niet goed geluisterd naar de “baas” dan ook hier over de knie.

 

Natuurlijk ook hier onze nationale kleur oranje een beetje laten terugkomen !!

 

 

Met gepaste trots zien jullie hier enkele foto’s van het healthcenter nadat het helemaal klaar was. Een 120 vierkante meters groot gebouw met een ontvangst-ruimte/behandelkamer en uitgiftebalie voor de medicijnen van de mensen van het outreach-programma. Verder een geconditioneerde ruimte voor alle medicijnen. Een klein ziekenzaaltje waar 4 patienten verzorgd kunnen worden. Allemaal mogelijk gemaakt door donaties van ons allen

 

 

 

Op bovenstaande foto’s de behandelkamer,uitgifte-balie medicijnen, ontvangstruimte mensen outreach-programma, onze eerste patient in het healthcenter het meisje Piaynoot, had AIDS en een nierziekte.

 

 

Enkele foto’s van de officiële opening in februari 2010.(Die zwarte kruisjes op ons voorhoofd zijn van aswoensdag!!)

 

Related Projects