De nieuwbouw voor de meiden van Viengkhuk. Leeftijd van ongeveer 8 -14 jaar. De plek in Viengkhuk, waar het ooit allemaal begonnen is op ongeveer 8 km van de andere locaties, moet weg i.v.m. wegverbreding en andere bestemming van de grondeigenaar.
In Don Wai, waar nog een 4-tal andere gebouwen staan van Sarnelli, had father Mike net een stuk kunnen kopen vlak naast het gebouw van de oudste meiden(House Nazareth), met de bedoeling andere dingen te gaan doen.

In oktober 2017 maakten we nog plannen samen met father Mike om de bestaande woning welke op dat stuk grond stond op te knappen en voor een ander doel te gebruiken! In december vernamen ze het verschrikkelijke nieuws van de wegverbreding in Viengkhuk en dat er geen plaats meer was voor de meiden van Viengkhuk. Door verbreding van de weg is hun terrein niet meer geschikt om te blijven wonen. De huidige eigenaar had er trouwens ook andere plannen mee!!

Goede raad was duur, wat nu. Father Mike had besloten alles in gang te zetten om een tehuis te verwezenlijken. Plannen maken, hoe groot, architect voor tekeningen en begroting enz. enz. Geld was er niet maar toch er moest iets gebeuren. De meiden op straat zetten is voor father Mike geen optie.
Gelukkig is het ons gelukt om twee grote sponsors te vinden die ruim 2/3 van de totale begroting hebben gedoneerd.

In het nieuwe gebouw komt plaats voor ongeveer 35 st. meiden. Een geweldige uitdaging zeker gezien het korte tijdbestek waarin het gerealiseerd moet worden!!

In februari zijn ze begonnen met de eerste werkzaamheden. Een team van gemiddeld een 20-tal harde werkers hebben zich voorgenomen om alles zo snel mogelijk klaar te maken. Op onderstaande foto’s kunt U alles een beetje volgen.

De huidige meiden van Viengkhuk. Zij kijken vol verwachting uit naar hun nieuw tehuis. Rechts samen met Kate, onze Australische verpleegster die o.a. ook het Healthcentre runt.

Duidelijk is te zien dat de nieuwe weg vlak langs het terrein van de huidige locatie loopt. Bij iedere fikse regenbui en zeker in het regenseizoen loopt alles onder water!!!

Dit is de plek waar het moet gebeuren. Een stuk grond in het plaatsje Don Wai, direct naast de meiden van Nazareth en waar nog een aantal andere tehuizen zijn en waar ook het priestershuis, kantoren en gastenhuis Charlene 1 en 2 is gevestigd.

Het storten van de funderingen. Een belangrijke zaak want hier wordt alles op gebouwd. Dit alles onder begeleiding van twee architecten, man en vrouw, waar we in het verleden al heel goede ervaringen mee gedaan hebben.

Na het storten van de vloer begane grond nu de verdiepingsvloer.

Hier wordt een begin gemaakt met het plaatsen van de verbindingsbalken en de eerste balken van het dak.

Bijpraten met de vrouwelijke architect.

De staalconstructies zijn bijna klaar.

Zo kun je ook zand zeven. En de voorlopige waterbron.

Het oude huis op de voorgrond wordt waarschijnlijk nog opgeknapt voor de vaste “mers”(begeleiders) van de meiden.

Het begint al op een echt gebouw te lijken.

Plafonds, tegelwerk, douches/wasgelegenheden.. er is nog een hoop werk te verzetten.

Keuken, leidingen, en heeeel veel stukwerk. Veel arbeiders zijn op dit moment naar de rijstvelden om de rijstplantjes in te steken. In de regentijd moet dit nu allemaal gebeuren. Het is hun voornaamste voedsel voor het gehele jaar. Heb al eens vaker verteld, maar Sarnelli gebruikt 500 kg rijst per week!!!

Langzaam maar zeker  gaat het naar het einde.

De laatste loodjes. Ook alvast een begin gemaakt van de muur.

Het inrichten kan beginnen, bedden uitladen, gordijnen ophangen enz.

Wat zullen de meiden blij zijn als ze binnenkort kunnen verhuizen naar hun nieuw onderkomen.

Related Projects