Nieuwsbrief Januari 2022

Ik denk dat iedereen het erover eens is dat we blij zijn om 2021 achter ons te laten. We hadden vier doden onder onze oudere tieners, plus een storm die bomen verscheurde, onze gebouwen beschadigde en wekenlang de stroom afsloot, en dit allemaal . . .

Nieuwsbrief December 2021

De dagen zijn korter en kouder, maar er gaat niets boven de dagen die ik me herinner uit mijn jeugd in de permanent bevroren grond van Wisconsin! Maar hier hebben we geen manier om huizen of auto's te verwarmen. De wind uit de Laotiaanse bergen net ten noorden van ons, is meestal een . . .

Nieuwsbrief November 2021

In oktober werd snel gereageerd op de Covid-uitbraak in de provincie Nongkhai. Het personeel kreeg hun tweede vaccin, zonder ernstige gevolgen. Onze kinderen van 12 jaar en ouder kregen de tweede prikken van Pfizer en hadden geen bijwerkingen op beide vaccinaties. Het gerucht gaat . . .

Nieuwsbrief Oktober 2021

Het leven voor de kinderen was de afgelopen maanden hectisch en verwarrend. Begin vorige maand gingen ze terug naar school, na on-line studie vanwege Covid-uitbraak. Binnen een paar dagen sloten de scholen weer, aangezien . . . . .

Nieuwsbrief September 2021

Na drie maanden hebben we eindelijk wat lijkt op een kort Moessonseizoen. De moesson begint meestal eind mei, niet eind augustus. Tot nu toe waren er overstromingen ten noorden van ons in China en ten zuiden van ons op het Maleisische schiereiland, maar wij kregen slechts . . . .

Nieuwsbrief Augustus 2021

Heel erg bedankt voor uw donaties voor de kinderen in Sarnelli House. Donaties van de mensen hier in Thailand zijn minimaal, en goede boeddhistische mensen kunnen geen verdienste zien door de veelheid aan jongeren die we hebben te . . . .

Nieuwsbrief Juli 2021

Het jaar is al half voorbij en de sombere aanwezigheid van Covid doemt steeds groter op in het Koninkrijk. De kinderen klagen niet veel, maar voor anderen die zijn afgestudeerd, een baan hebben gevonden en vervolgens de baan verloren . . . .

Nieuwsbrief Juni 2021

Net als elk ander land beleeft Thailand de derde golf van Covid-19, die tot nu toe meer dan 1000 doden heeft veroorzaakt. Een jaar lang zeilden we mee met het virus dat grotendeels onder controle was. Maar Covid heeft het gebied van Bangkok hard . . . .

Nieuwsbrief Mei 2021

Ongeveer 65 jaar geleden in het seminarie, hadden we een liedje "Tis de vrolijke maand mei". Nou er is dit jaar niet al te veel vrolijkheid! Covid heeft eindelijk de Mekong rivier bereikt, na ruim een jaar niet . . . .

Nieuwsbrief April 2021

Dit jaar luidde het hete seizoen de Pasen in, met warmte-indexen tot bijna 44° C. En het ergste moet nog komen. Sarnelli heeft een nieuwe priester, net gewijd, die de Heilige Weekdiensten in Don Wai overnam en daardoor de pastoor hielp. Father James had ook . . .

Nieuwsbrief Maart 2021

Dankzij Covid halen de kinderen gemiste schooldagen in. Daarom is het een raadsel wanneer het semester en het schooljaar zullen eindigen. Desondanks zijn de kinderen geduldig. Ze hebben het afgelopen jaar zoveel meegemaakt . . .

Nieuwsbrief Februari 2021

De lange, ellendige koudegolf behoort tot het verleden, hoewel de weerman ons vertelt dat er weer een ronde koud weer op komst is, en dat zal worden gevolgd door regen. Dat zouden onze "mango-regens" zijn, die de bloesems op mangobomen . . .

Nieuwsbrief Januari 2021

Tijdens de Nieuwjaarsmis baden we allemaal samen met de kinderen dat het Nieuwe Jaar van de Os beter zou zijn dan het Oude Jaar van de Rat. Maar de dreiging van Covid sloot scholen langs de Mekong-rivier gedurende minstens een week, en grote . . .

Nieuwsbrief December 2020.1

Faa Faa kwam als klein meisje in het Sarnelli House wonen. Ze was een van de eerste kleine kinderen. Ze vestigde zich in het huis voor meisjes in Viengkhuk en was een levendig en nieuwsgierig meisje. Faa Faa was altijd aristiek en creatief . . .

Nieuwsbrief December 2020

We hebben nog een maand over van wat, denk ik, het slechtste jaar is sinds de Tweede Wereldoorlog. In Thailand bleven de verwoestingen van het Covid-virus bespaard, maar niet de economische gevolgen. De droogte heeft ongeveer 70% van onze rijstoogst gedood . . .

Nieuwsbrief November 2020

Happy Thanksgiving Day!! Toegegeven dat er veel is om NIET dankbaar te zijn dit ellendige jaar, tot dusver kunnen we de Heer op zijn minst danken voor het voortbestaan. Het lijkt erop dat de wereld het hele jaar van de ene naar de andere . . .

Nieuwsbrief Oktober 2020

Iets meer dan twee weken geleden hadden we een echte tragedie omstreeks 19.30. Er gebeurde een vreselijk incident nabij Sarnelli House. Een man uit het dorp . . .

Nieuwsbrief September 2020

Ik kan me geen saaiere maand herinneren dan deze augustus. Geen enkel kind werd ernstig ziek of kwam in ernstige problemen. Vijf baby's en peuters in House of Hope kregen waterpokken, maar alles is orde. Zelfs het personeel bleef gezond. De school gaat . . . .

Nieuwsbrief Juli 2020

Thailand heeft slechts 58 sterfgevallen als gevolg van het coronavirus, dus vanaf vandaag beginnen de scholen. Eigenlijk kijken de kinderen er naar uit om terug te gaan, zelfs de jongens. De lockdown heeft impact op ons allemaal . . . .

Nieuwsbrief Juni 2020

De maand juni begint ook al weer als ellendige maand, waar iedereen lijdt aan het coronavirus, of ze nu ziek zijn, banen hebben verloren en geen hulp hebben voor voedsel en huur. Tot dusver zijn acht van onze kinderen . . . .