Nieuwsbrief Mei 2023

De maand mei doet zijn intreden en het weer blijft erg warm voor de kinderen en het personeel. Gelukkig hebben onze kinderen toegang tot een zwembad, gebouwd meer dan een decennium geleden, dankzij een soort sponsor uit . . . .

Nieuwsbrief April 2023

Vrolijk Pasen aan al onze donateurs en vrienden over de hele wereld. Onze kinderen zijn tijdens de vakantie vrij van school en zullen deelnemen aan enkele activiteiten in de Goede Week. We zullen onze vaste zaterdag Mis hebben met Fr. James, en een . . . . .

Nieuwsbrief Maart 2023

Sinds de Covid van drie jaar geleden hebben wij niet het genoegen gehad om gasten te ontvangen, of de zegeningen van het werk van de vrijwilligers. Dit is allemaal veranderd, want . . . .

Nieuwsbrief Februari 2023

Op 2 februari, 57 jaar geleden kwam ik aan in Thailand. Ik kwam binnen via Japan, in een zwart pak en een grote overjas. Het was koud geweest in Japan, maar toen ik in Bangkok uitstapte, was de temperatuur op het asfalt ongeveer 110 graden Fahrenheit( ±43 graden Celsius). Ik was er zeker van dat ik een hitteberoerte . . .

Nieuwsbrief Januari 2023

We hadden eindelijk een gezond Kerstfeest/Nieuwjaar met de kinderen, aangezien er in deze tijd geen griep of covid was om iemand van ons in isolatie te plaatsen. We hadden veel nieuwe kinderen die niet van Kerstmis wisten . . .

Nieuwsbrief December

Hier zijn we dan, nadat er weer een jaar voorbij is gevlogen. Voor de verandering hebben we allemaal goed nieuws. Allereerst, Covid ligt in de buurt op de loer, maar niet in onze buurt. Hoewel sommige van onze medewerkers nog dagelijks maskers dragen, hoeven de kinderen . . .

Nieuwsbriefs November 2022

Het koude seizoen en de oogsttijd naderen. De wind is overgeschakeld van noord naar zuid, waardoor kille ochtenden naar het noordoosten komen. Meestal hangt er een vroege ochtendmist boven de rijstvelden, wat ons eraan herinnert dat er bitter weer op komst is. Mensen zouden lachen . . .

Nieuwsbrief Oktober 2022

Wij hebben deze keer goed nieuws. De "Covid Duivel" heeft ons eindelijk weer verlaten. We hadden deze keer acht jonge dames en broeder Keng als slachtoffers. Het "mond en klauwzeer"-virus is ook . . . .

Nieuwsbrief September 2022

Ik hoop dat deze brief u allen veilig en gezond treft. Bijna een maand is geen van onze kinderen of medewerkers besmet met Covid. Maar je moet nog steeds een mondkapje dragen in winkels, ziekenhuizen enz. om binnen te komen. De Thai vecht niet tegen . . .

Nieuwsbrief Augustus 2022

Ik wil mij verontschuldigen voor het missen van de nieuwsbrief van juli!! Covid heeft voor de vijfde keer toegeslagen in Sarnelli House. De oudere kinderen die er eerder aan waren ontsnapt, hebben het deze keer gevangen! Ook ik heb het eindelijk gekregen. Ik was gewaarschuwd dat . . .

Nieuwsbrief Juni 2022

Ik schrijf met goed nieuws, voor de verandering! Scholen gaan open en de gevallen van Covid onder jongeren blijven mild, dus ik denk niet dat de scholen dit jaar zo gemakkelijk zullen sluiten. De start van de kleuterschool verliep echter niet zog goed . . .

Nieuwsbrief Mei 2022

De afgelopen twee jaar is er niet veel veranderd. Covid blijft hier door onze zeven huizen dwalen. Het meest recente teleurstellende geval is dat van een lieftallig studentemeisje. In december, toen een van onze kleine meisje . . .

Nieuwsbrief April 2022

Thailand viert elk jaar driemaal Nieuwjaar. 1 januari, begin februari Chinees Nieuwjaar en 13-14 april Thais Nieuwjaar(Songkran). Thais Nieuwjaar bestaat uit feel feesten en drinken, met het gooien van water(en overgeven van overmatig drinken). Vanwege Covid . . .

Nieuwsbrief Maart 2022

We maakten ons allemaal klaar voor een leuk Valentijnsfeestje voor de kinderen, toen Sarnelli House weer getroffen werd door Covid. De zoon van een van onze medewerkers gaf het virus door aan zijn moeder, die vervolgens . . .

Nieuwsbrief Februari 2022

Vandaag is een grote dag voor mij. Ik kwam op 2 februari 1966 in Thailand aan. Als ik het goed heb, ben ik 56 jaar in Thailand. 55 van deze jaren zijn doorgebracht in de upcountry missies langs de Mekong rivier. Er gaat geen dag voorbij dat ik er niet aan . . . .

Nieuwsbrief Januari 2022

Ik denk dat iedereen het erover eens is dat we blij zijn om 2021 achter ons te laten. We hadden vier doden onder onze oudere tieners, plus een storm die bomen verscheurde, onze gebouwen beschadigde en wekenlang de stroom afsloot, en dit allemaal . . .

Nieuwsbrief December 2021

De dagen zijn korter en kouder, maar er gaat niets boven de dagen die ik me herinner uit mijn jeugd in de permanent bevroren grond van Wisconsin! Maar hier hebben we geen manier om huizen of auto's te verwarmen. De wind uit de Laotiaanse bergen net ten noorden van ons, is meestal een . . .

Nieuwsbrief November 2021

In oktober werd snel gereageerd op de Covid-uitbraak in de provincie Nongkhai. Het personeel kreeg hun tweede vaccin, zonder ernstige gevolgen. Onze kinderen van 12 jaar en ouder kregen de tweede prikken van Pfizer en hadden geen bijwerkingen op beide vaccinaties. Het gerucht gaat . . .

Nieuwsbrief Oktober 2021

Het leven voor de kinderen was de afgelopen maanden hectisch en verwarrend. Begin vorige maand gingen ze terug naar school, na on-line studie vanwege Covid-uitbraak. Binnen een paar dagen sloten de scholen weer, aangezien . . . . .