Nieuwsbrief Oktober 2020

Iets meer dan twee weken geleden hadden we een echte tragedie omstreeks 19.30. Er gebeurde een vreselijk incident nabij Sarnelli House. Een man uit het dorp . . .

Nieuwsbrief September 2020

Ik kan me geen saaiere maand herinneren dan deze augustus. Geen enkel kind werd ernstig ziek of kwam in ernstige problemen. Vijf baby's en peuters in House of Hope kregen waterpokken, maar alles is orde. Zelfs het personeel bleef gezond. De school gaat . . . .

Nieuwsbrief Juli 2020

Thailand heeft slechts 58 sterfgevallen als gevolg van het coronavirus, dus vanaf vandaag beginnen de scholen. Eigenlijk kijken de kinderen er naar uit om terug te gaan, zelfs de jongens. De lockdown heeft impact op ons allemaal . . . .

Nieuwsbrief Juni 2020

De maand juni begint ook al weer als ellendige maand, waar iedereen lijdt aan het coronavirus, of ze nu ziek zijn, banen hebben verloren en geen hulp hebben voor voedsel en huur. Tot dusver zijn acht van onze kinderen . . . .

Nieuwsbrief Mei 2020

Meestal zijn we aan het kakelen "het is de vrolijke maand mei", maar met dit vervloekte virus dat rondschiet, is er niets vrolijk aan deze tijden. Ik moet toegeven dat hoewel Thailand het eerste land buiten China was dat aankondigde dat het coronavirus . . .

Nieuwsbrief April 2020

Het is zeker een andere wereld na mijn laatste brief. Met uitzondering van een Nederlands echtpaar, zijn al onze vrijwilligers en gasten vertrokken. Paul en Chrissy, onze Duitse vrijwilligers van de APO Lutherse kerk in Oberhausen werden teruggeroepen. Toen vluchten vanuit Thailand . . .

Nieuwsbrief Maart 2020

De kinderen zijn bijna allemaal uit school, dus hebben we twee maanden activiteitenplanning en proberen 150 kinderen bij elkaar te krijgen. Allemaal hebben ze speciale wensen en behoeftes en ons ouder worden personeel heeft het moeilijk om ze bij te blijven, alleen al zodat . . .

Nieuwsbrief Februari 2020

In onze Redemptoristen noviciaat in De Solo, Missouri, in '58-59 riepen wij februari uit tot de tunnelmaand. Februari had ellendig koude, vochtige Missouri weer . . . .

Nieuwsbrief Januari 2020

Wij hebben een leuke Kerst gehad. We hadden 18 vrijwilligers en gasten tijdens het diner op de avond van 25 december in Charlene Richard House. Ik kocht een kalkoen in een supermarkt in Udon. Een meisje die daar werkt, kookt de vogel . . . .

Nieuwsbrief December 2019

Aan het begin van de Advent en de Feestdagen zijn we gestopt met de rijstoogst. We snijden de stengels en maken er balen van om aan de koeien te voeren, omdat er geen korrels in zitten of omdat ze te klein zijn om te malen. Sommige lokale mensen . . .

Nieuwsbrief November 2019

In bijna elke parochie in Thailand wordt op de begraafplaats in de maand november een H.Mis gehouden voor de overleden familieleden en vrienden van de parochianen. De begraafplaats voor de dorpen Don Wai, naast . . .

Nieuwsbrief Oktober 2019

Dit is de tijd van het jaar dat de zon gloeiend heet is in een wolkenloze hemel. De nachten koelen af en de vroege ochtenden zijn koel en fris. Perfect weer voor de opgroeiende rijst, het weer laat de korrels rijpen. In dit noordelijke . . . .

Nieuwsbrief September 2019

In de afgelopen maanden hebben we geklaagd dat de moessonregens niet naar Noordoost-Thailand kwamen. Tot 21 augustus was het noord-oostelijk e deel van Thailand heel droog. Geen meetbare regen en de geplante rijst ging dood of verdorde in het intense hete en droge weer. Maar 21 augustus . . .

Nieuwsbrief Augustus 2019

Ik ben 55 jaar priester, gewijd op 2 juli 1964. Mijn eerste geloften heb ik afgelegd in 1959. Ik heb veel tijd besteed aan het ophalen van herinneringen aan de laatste 60 jaar, maar met 81 jaar ben ik God dankbaar dat ik nog . . .

Nieuwsbrief Juli 2019

In juni is altijd de maand om de velden te ploegen en de rijstbedden gereed te maken voor de rijst. We laten de zaailingen groeien tot ongeveer 6-8 inch en in juli ....

Nieuwsbrief Juni 2019

De kinderen zijn allemaal naar school. De "college"kinderen doen nu het tweede deel, en de anderen zijn al een paar weken bezig aan het nieuwe schooljaar. Broeder Keng heeft een gebouw van twee verdiepingen gevonden in Nong Khai voor de oudere jongens, die werk . . .

Nieuwsbrief Mei 2019

Het is de vrolijke meimaand . . . . . en de kinderen kopen boeken, kleding en schoenen en ze betalen de eerste termijn van het schoolgeld. De voorbereiding op school is hier veel gecompliceerder dan in andere landen. . . .

Nieuwsbrief April 2019

Ons Thaise nieuwjaar bestaat uit minstens 3 dagen dat volwassenen andere mensen nat gooien en het beste wensen, en jongens die water en talkpoeder naar elkaar gooien en veel te veel drinken, Johnny Barleycorn is op bezoek. Onze jongere jongens hebben hun haar geverfd . . .

Nieuwsbrief Maart 2019

En weer is er een schooljaar voorbij. Twee kleintjes die klaar zijn met de kleuterklas. 14 jongens en meisjes met de lagere school en er studeerden er 8 af aan de "junior high" . . . . en verder nieuws vanuit de stichting.

Nieuwsbrief Februari 2019

Gelukkig Chinees Nieuwjaar, het Jaar van het Varken. De rakkertjes zijn allemaal terug op school en kijken nu al uit naar de schoolvakanties van maart tot mei. De senior high kinderen en kinderen van het beroepsonderwijs . . . . en nieuws vanuit de stichting . . . .