Nieuwsbrief April 2024

De jonge bengels hadden een fijn Pasen, met een feestje, en hun favoriete eten; varkensvlees en eiernoedels(wat ook mijn favoriet is), plus cola, cake en ijs. Voor veel van onze kleintjes was dit de eerste Pasen en de ceremonies van de Goede Week hielden . . .

Nieuwsbrief Maart 2024

Ik veronderstel dat onze vrienden in de kou en besneeuwde gebieden voor het grootste deel blij zijn om de lente aan de horizon zien opdoemen! Ik herinner me nog mijn seminariedagen, toen ik de taak had om vroeg op te staan om . . .

Nieuwsbrief Februari 2024

Na onze eerste Kerst- en Nieuwjaarsvieringen sinds Covic, kwam er koud weer aanzetten. We hebben te maken gehad met koud, regenachtig weer en de kinderen vertonen griepachtige symptomen. We noemen deze regens "Mak Muang Rains" , maar dit jaar kwamen ze met . . .

Nieuwsbrief Januari 2024

We hebben vorige week net twee baby's opgehaald, maar ik heb ze niet gezien omdat ik opnieuw Covid heb opgelopen. Ik heb gelukkig een milde vorm, alleen een zware hoest. Geen koorts, hoofdpijn of keelpijn. In tegenstelling tot het geval van . . .

Nieuwsbrief November 2023

Voor onze Amerikaanse vrienden staat Thanksgiving op de loer. Voor de rest van ons is in ieder geval een dag om de Goede Heer te danken voor het leven en geluk. Dit is zeker het geval voor de kinderen in Sarnelli. Ze komen voorzichtig angstig binnen, maar vinden binnen . . . .

Nieuwsbrief Oktober 2023

We hebben oktober bereikt en dat is volgens mij een recordtijd. Misschien komt het omdat ik rolstoel gebonden ben. Mijn moeder klaagde, bijna aan haar einde, over hoe langzaam de tijd ging. Maar ik denk dat we dit jaar . . .

Nieuwsbrief September 2023

Het lijkt erop dat iedereen, zelfs tot nu toe, getroffen is door verschrikkelijk heet weer in hun deel van deze wereld. Hier hebben wij hetzelfde warme weer, gepaard met veel regen, en onze rijstvelden hebben voldoende water en zijn mooi groen. Wij zijn gezegend . . .

Nieuwsbrief Augustus 2023

Dit jaar is een belangrijk jaar voor de Redemptoristen in Thailand. We vieren 75 jaar komst van vier Redemptoristen missionarissen. Drie van hen waren nog steeds actief en werkten op verschillende posities toen ik aankwam, en had het geluk onder alle . . .

Nieuwsbrief Juni 2023

Het nieuws van juni is laat deze maand, omdat ik de brief met mijn secretaresse Jibb heb geschreven, maar op de een of andere manier is zoekgeraakt, dus we beginnen helemaal opnieuw. beter laat dan nooit is niet echt . . .

Nieuwsbrief Mei 2023

De maand mei doet zijn intreden en het weer blijft erg warm voor de kinderen en het personeel. Gelukkig hebben onze kinderen toegang tot een zwembad, gebouwd meer dan een decennium geleden, dankzij een soort sponsor uit . . . .

Nieuwsbrief April 2023

Vrolijk Pasen aan al onze donateurs en vrienden over de hele wereld. Onze kinderen zijn tijdens de vakantie vrij van school en zullen deelnemen aan enkele activiteiten in de Goede Week. We zullen onze vaste zaterdag Mis hebben met Fr. James, en een . . . . .

Nieuwsbrief Maart 2023

Sinds de Covid van drie jaar geleden hebben wij niet het genoegen gehad om gasten te ontvangen, of de zegeningen van het werk van de vrijwilligers. Dit is allemaal veranderd, want . . . .

Nieuwsbrief Februari 2023

Op 2 februari, 57 jaar geleden kwam ik aan in Thailand. Ik kwam binnen via Japan, in een zwart pak en een grote overjas. Het was koud geweest in Japan, maar toen ik in Bangkok uitstapte, was de temperatuur op het asfalt ongeveer 110 graden Fahrenheit( ±43 graden Celsius). Ik was er zeker van dat ik een hitteberoerte . . .

Nieuwsbrief Januari 2023

We hadden eindelijk een gezond Kerstfeest/Nieuwjaar met de kinderen, aangezien er in deze tijd geen griep of covid was om iemand van ons in isolatie te plaatsen. We hadden veel nieuwe kinderen die niet van Kerstmis wisten . . .

Nieuwsbrief December

Hier zijn we dan, nadat er weer een jaar voorbij is gevlogen. Voor de verandering hebben we allemaal goed nieuws. Allereerst, Covid ligt in de buurt op de loer, maar niet in onze buurt. Hoewel sommige van onze medewerkers nog dagelijks maskers dragen, hoeven de kinderen . . .

Nieuwsbriefs November 2022

Het koude seizoen en de oogsttijd naderen. De wind is overgeschakeld van noord naar zuid, waardoor kille ochtenden naar het noordoosten komen. Meestal hangt er een vroege ochtendmist boven de rijstvelden, wat ons eraan herinnert dat er bitter weer op komst is. Mensen zouden lachen . . .

Nieuwsbrief Oktober 2022

Wij hebben deze keer goed nieuws. De "Covid Duivel" heeft ons eindelijk weer verlaten. We hadden deze keer acht jonge dames en broeder Keng als slachtoffers. Het "mond en klauwzeer"-virus is ook . . . .