Nieuwsbrief April 2021

Dit jaar luidde het hete seizoen de Pasen in, met warmte-indexen tot bijna 44° C. En het ergste moet nog komen. Sarnelli heeft een nieuwe priester, net gewijd, die de Heilige Weekdiensten in Don Wai overnam en daardoor de pastoor hielp. Father James had ook . . .

Nieuwsbrief Maart 2021

Dankzij Covid halen de kinderen gemiste schooldagen in. Daarom is het een raadsel wanneer het semester en het schooljaar zullen eindigen. Desondanks zijn de kinderen geduldig. Ze hebben het afgelopen jaar zoveel meegemaakt . . .

Nieuwsbrief Februari 2021

De lange, ellendige koudegolf behoort tot het verleden, hoewel de weerman ons vertelt dat er weer een ronde koud weer op komst is, en dat zal worden gevolgd door regen. Dat zouden onze "mango-regens" zijn, die de bloesems op mangobomen . . .

Nieuwsbrief Januari 2021

Tijdens de Nieuwjaarsmis baden we allemaal samen met de kinderen dat het Nieuwe Jaar van de Os beter zou zijn dan het Oude Jaar van de Rat. Maar de dreiging van Covid sloot scholen langs de Mekong-rivier gedurende minstens een week, en grote . . .

Nieuwsbrief December 2020.1

Faa Faa kwam als klein meisje in het Sarnelli House wonen. Ze was een van de eerste kleine kinderen. Ze vestigde zich in het huis voor meisjes in Viengkhuk en was een levendig en nieuwsgierig meisje. Faa Faa was altijd aristiek en creatief . . .

Nieuwsbrief December 2020

We hebben nog een maand over van wat, denk ik, het slechtste jaar is sinds de Tweede Wereldoorlog. In Thailand bleven de verwoestingen van het Covid-virus bespaard, maar niet de economische gevolgen. De droogte heeft ongeveer 70% van onze rijstoogst gedood . . .

Nieuwsbrief November 2020

Happy Thanksgiving Day!! Toegegeven dat er veel is om NIET dankbaar te zijn dit ellendige jaar, tot dusver kunnen we de Heer op zijn minst danken voor het voortbestaan. Het lijkt erop dat de wereld het hele jaar van de ene naar de andere . . .

Nieuwsbrief Oktober 2020

Iets meer dan twee weken geleden hadden we een echte tragedie omstreeks 19.30. Er gebeurde een vreselijk incident nabij Sarnelli House. Een man uit het dorp . . .

Nieuwsbrief September 2020

Ik kan me geen saaiere maand herinneren dan deze augustus. Geen enkel kind werd ernstig ziek of kwam in ernstige problemen. Vijf baby's en peuters in House of Hope kregen waterpokken, maar alles is orde. Zelfs het personeel bleef gezond. De school gaat . . . .

Nieuwsbrief Juli 2020

Thailand heeft slechts 58 sterfgevallen als gevolg van het coronavirus, dus vanaf vandaag beginnen de scholen. Eigenlijk kijken de kinderen er naar uit om terug te gaan, zelfs de jongens. De lockdown heeft impact op ons allemaal . . . .

Nieuwsbrief Juni 2020

De maand juni begint ook al weer als ellendige maand, waar iedereen lijdt aan het coronavirus, of ze nu ziek zijn, banen hebben verloren en geen hulp hebben voor voedsel en huur. Tot dusver zijn acht van onze kinderen . . . .

Nieuwsbrief Mei 2020

Meestal zijn we aan het kakelen "het is de vrolijke maand mei", maar met dit vervloekte virus dat rondschiet, is er niets vrolijk aan deze tijden. Ik moet toegeven dat hoewel Thailand het eerste land buiten China was dat aankondigde dat het coronavirus . . .

Nieuwsbrief April 2020

Het is zeker een andere wereld na mijn laatste brief. Met uitzondering van een Nederlands echtpaar, zijn al onze vrijwilligers en gasten vertrokken. Paul en Chrissy, onze Duitse vrijwilligers van de APO Lutherse kerk in Oberhausen werden teruggeroepen. Toen vluchten vanuit Thailand . . .

Nieuwsbrief Maart 2020

De kinderen zijn bijna allemaal uit school, dus hebben we twee maanden activiteitenplanning en proberen 150 kinderen bij elkaar te krijgen. Allemaal hebben ze speciale wensen en behoeftes en ons ouder worden personeel heeft het moeilijk om ze bij te blijven, alleen al zodat . . .

Nieuwsbrief Februari 2020

In onze Redemptoristen noviciaat in De Solo, Missouri, in '58-59 riepen wij februari uit tot de tunnelmaand. Februari had ellendig koude, vochtige Missouri weer . . . .

Nieuwsbrief Januari 2020

Wij hebben een leuke Kerst gehad. We hadden 18 vrijwilligers en gasten tijdens het diner op de avond van 25 december in Charlene Richard House. Ik kocht een kalkoen in een supermarkt in Udon. Een meisje die daar werkt, kookt de vogel . . . .

Nieuwsbrief December 2019

Aan het begin van de Advent en de Feestdagen zijn we gestopt met de rijstoogst. We snijden de stengels en maken er balen van om aan de koeien te voeren, omdat er geen korrels in zitten of omdat ze te klein zijn om te malen. Sommige lokale mensen . . .

Nieuwsbrief November 2019

In bijna elke parochie in Thailand wordt op de begraafplaats in de maand november een H.Mis gehouden voor de overleden familieleden en vrienden van de parochianen. De begraafplaats voor de dorpen Don Wai, naast . . .

Nieuwsbrief Oktober 2019

Dit is de tijd van het jaar dat de zon gloeiend heet is in een wolkenloze hemel. De nachten koelen af en de vroege ochtenden zijn koel en fris. Perfect weer voor de opgroeiende rijst, het weer laat de korrels rijpen. In dit noordelijke . . . .

Nieuwsbrief September 2019

In de afgelopen maanden hebben we geklaagd dat de moessonregens niet naar Noordoost-Thailand kwamen. Tot 21 augustus was het noord-oostelijk e deel van Thailand heel droog. Geen meetbare regen en de geplante rijst ging dood of verdorde in het intense hete en droge weer. Maar 21 augustus . . .