Nieuwsbriefs November 2022

Het koude seizoen en de oogsttijd naderen. De wind is overgeschakeld van noord naar zuid, waardoor kille ochtenden naar het noordoosten komen. Meestal hangt er een vroege ochtendmist boven de rijstvelden, wat ons eraan herinnert dat er bitter weer op komst is. Mensen zouden lachen . . .

Nieuwsbrief Oktober 2022

Wij hebben deze keer goed nieuws. De "Covid Duivel" heeft ons eindelijk weer verlaten. We hadden deze keer acht jonge dames en broeder Keng als slachtoffers. Het "mond en klauwzeer"-virus is ook . . . .

Nieuwsbrief September 2022

Ik hoop dat deze brief u allen veilig en gezond treft. Bijna een maand is geen van onze kinderen of medewerkers besmet met Covid. Maar je moet nog steeds een mondkapje dragen in winkels, ziekenhuizen enz. om binnen te komen. De Thai vecht niet tegen . . .

Nieuwsbrief Augustus 2022

Ik wil mij verontschuldigen voor het missen van de nieuwsbrief van juli!! Covid heeft voor de vijfde keer toegeslagen in Sarnelli House. De oudere kinderen die er eerder aan waren ontsnapt, hebben het deze keer gevangen! Ook ik heb het eindelijk gekregen. Ik was gewaarschuwd dat . . .

Nieuwsbrief Juni 2022

Ik schrijf met goed nieuws, voor de verandering! Scholen gaan open en de gevallen van Covid onder jongeren blijven mild, dus ik denk niet dat de scholen dit jaar zo gemakkelijk zullen sluiten. De start van de kleuterschool verliep echter niet zog goed . . .

Nieuwsbrief Mei 2022

De afgelopen twee jaar is er niet veel veranderd. Covid blijft hier door onze zeven huizen dwalen. Het meest recente teleurstellende geval is dat van een lieftallig studentemeisje. In december, toen een van onze kleine meisje . . .

Nieuwsbrief April 2022

Thailand viert elk jaar driemaal Nieuwjaar. 1 januari, begin februari Chinees Nieuwjaar en 13-14 april Thais Nieuwjaar(Songkran). Thais Nieuwjaar bestaat uit feel feesten en drinken, met het gooien van water(en overgeven van overmatig drinken). Vanwege Covid . . .

Nieuwsbrief Maart 2022

We maakten ons allemaal klaar voor een leuk Valentijnsfeestje voor de kinderen, toen Sarnelli House weer getroffen werd door Covid. De zoon van een van onze medewerkers gaf het virus door aan zijn moeder, die vervolgens . . .

Nieuwsbrief Februari 2022

Vandaag is een grote dag voor mij. Ik kwam op 2 februari 1966 in Thailand aan. Als ik het goed heb, ben ik 56 jaar in Thailand. 55 van deze jaren zijn doorgebracht in de upcountry missies langs de Mekong rivier. Er gaat geen dag voorbij dat ik er niet aan . . . .

Nieuwsbrief Januari 2022

Ik denk dat iedereen het erover eens is dat we blij zijn om 2021 achter ons te laten. We hadden vier doden onder onze oudere tieners, plus een storm die bomen verscheurde, onze gebouwen beschadigde en wekenlang de stroom afsloot, en dit allemaal . . .

Nieuwsbrief December 2021

De dagen zijn korter en kouder, maar er gaat niets boven de dagen die ik me herinner uit mijn jeugd in de permanent bevroren grond van Wisconsin! Maar hier hebben we geen manier om huizen of auto's te verwarmen. De wind uit de Laotiaanse bergen net ten noorden van ons, is meestal een . . .

Nieuwsbrief November 2021

In oktober werd snel gereageerd op de Covid-uitbraak in de provincie Nongkhai. Het personeel kreeg hun tweede vaccin, zonder ernstige gevolgen. Onze kinderen van 12 jaar en ouder kregen de tweede prikken van Pfizer en hadden geen bijwerkingen op beide vaccinaties. Het gerucht gaat . . .

Nieuwsbrief Oktober 2021

Het leven voor de kinderen was de afgelopen maanden hectisch en verwarrend. Begin vorige maand gingen ze terug naar school, na on-line studie vanwege Covid-uitbraak. Binnen een paar dagen sloten de scholen weer, aangezien . . . . .

Nieuwsbrief September 2021

Na drie maanden hebben we eindelijk wat lijkt op een kort Moessonseizoen. De moesson begint meestal eind mei, niet eind augustus. Tot nu toe waren er overstromingen ten noorden van ons in China en ten zuiden van ons op het Maleisische schiereiland, maar wij kregen slechts . . . .

Nieuwsbrief Augustus 2021

Heel erg bedankt voor uw donaties voor de kinderen in Sarnelli House. Donaties van de mensen hier in Thailand zijn minimaal, en goede boeddhistische mensen kunnen geen verdienste zien door de veelheid aan jongeren die we hebben te . . . .

Nieuwsbrief Juli 2021

Het jaar is al half voorbij en de sombere aanwezigheid van Covid doemt steeds groter op in het Koninkrijk. De kinderen klagen niet veel, maar voor anderen die zijn afgestudeerd, een baan hebben gevonden en vervolgens de baan verloren . . . .

Nieuwsbrief Juni 2021

Net als elk ander land beleeft Thailand de derde golf van Covid-19, die tot nu toe meer dan 1000 doden heeft veroorzaakt. Een jaar lang zeilden we mee met het virus dat grotendeels onder controle was. Maar Covid heeft het gebied van Bangkok hard . . . .

Nieuwsbrief Mei 2021

Ongeveer 65 jaar geleden in het seminarie, hadden we een liedje "Tis de vrolijke maand mei". Nou er is dit jaar niet al te veel vrolijkheid! Covid heeft eindelijk de Mekong rivier bereikt, na ruim een jaar niet . . . .

Nieuwsbrief April 2021

Dit jaar luidde het hete seizoen de Pasen in, met warmte-indexen tot bijna 44° C. En het ergste moet nog komen. Sarnelli heeft een nieuwe priester, net gewijd, die de Heilige Weekdiensten in Don Wai overnam en daardoor de pastoor hielp. Father James had ook . . .

Nieuwsbrief Maart 2021

Dankzij Covid halen de kinderen gemiste schooldagen in. Daarom is het een raadsel wanneer het semester en het schooljaar zullen eindigen. Desondanks zijn de kinderen geduldig. Ze hebben het afgelopen jaar zoveel meegemaakt . . .