Voor het toenemende aantal oudere kinderen welke de leeftijd van ± 18 jaar bereikt hebben en moeilijk een plek terug in de maatschappij vinden, willen ze bij Sarnelli een “leerboerderij” bouwen. Deze kinderen hebben vaak door hun verleden een achterstand waardoor hun terugkeer moeilijk is. Wij, Stichting Vrienden van Sarnelli, willen samen met U voor dit grote project gaan. Het stuk grond waar dit op verwezenlijkt wordt is 12 rai groot. Onderstaand enkele foto’s hoe het er nu bij ligt. Het terrein is eind 2016 al door de oudere kinderen bouwrijp gemaakt. Een gigantische klus waar een complete wildgroei van struiken en bomen waren. Het blijkt een ideale grond te zijn voor land- en tuinbouw.

 

 

Begin maart is na overleg met architect, uitvoerder en father Mike besloten om op de benedenverdieping nog enkele ruimtes in te plannen voor kantoor, administratie e.d. E.e.a. volgens onderstaande foto. Het gaat een prachtig gebouw worden om van hieruit het project te coördineren.

 

 

Eind maart zijn we kunnen beginnen met de aanvang van de werkzaamheden van het hoofdgebouw. Grote hoeveelheden betonijzer aanslepen en ter plekke het vlechtwerk maken, met de hand!!! De graafwerkzaamheden voor het storten van de beton enz.

 

 

We zijn alweer een paar maanden verder en de laatste klusjes moeten nog gebeuren. Maar het is een prachtig gebouw geworden. Op moment wanneer er veel tropische regenbuien zijn gevallen, geeft dit nog we;leens wat problemen met de verbindingsweg. Maar die worden op termijn ookwel opgelost.

 

 

 

 

De twee kleinere huisjes waar de eerste jongens zelfstandig kunnen gaan wonen.

 

De rechtse foto is het prachtig uitzicht vanaf de “Leerboerderij” op de eerste rijstoogst van de 12 rai farm.

Related Projects