Nieuwsbrief Maart 2024

NIEUWSBRIEF SARNELLI MAART 2024

Fijne St. Patrick’s Day!

Ik veronderstel dat onze vrienden in de koude en besneeuwde gebieden voor het grootste deel blij zijn om de lente aan de horizon te zien opdoemen! Ik herinner me nog mijn seminariedagen, toen ik de taak had om vroeg op te staan ​​om sneeuw te ploegen op de seminarieweg, zodat de priesters naar buiten konden gaan om missen op te dragen in bejaardentehuizen, enz. Het waren koude tochten op de tractor en ploeg! Bovendien moest ik de verwarming van hun auto’s opstarten en aanzetten, zodat ze een heerlijk warme reis konden maken.

We krijgen een toestroom van baby’s en oudere kinderen. Eén groep bestaat uit vijf broers en zussen. De meeste kinderen zijn normaal, behalve dat ze in eerste instantie overweldigd worden door de luidruchtige menigte kinderen die ze ontmoeten. Sommige meisjes raken zo getraumatiseerd dat we ze naar de psychiatrische kliniek moeten sturen voor behandeling voor hun psychische problemen. Andere kleine meisjes weten dat er iets ergs met hen is gebeurd, maar kunnen niet onder woorden brengen wat het werkelijk was. Maar nadat ze hier een tijdje zijn geweest, lijken ze te ontspannen en zorgeloos genoeg te worden om te lachen en met hun vrienden te spelen, en te vergeten wat hen is aangedaan. Echter, naarmate ze ouder worden, komen de herinneringen terug en zorgen we snel voor professionele hulp. Een meisje vertelde me dat niemand vergeet wat er met hen is gebeurd, maar praat er niet over. Ik denk dat naar vreemden te brengen, mensen die ze niet kennen of waarmee ze samenleven het beste is, omdat ze wel met de artsen willen praten. Zelfs de jongens die met drugsproblemen naar ons worden gestuurd, zullen zich gemakkelijk openstellen voor de mensen in het ziekenhuis. Niettemin uw interesse en vrijgevigheid maken ons leven hier gemakkelijker, ondanks de torenhoge onderwijskosten en het omgaan met trauma in verschillende vormen.

nwsbrf-2024.03.01

We zijn druk bezig geweest met het opnemen van baby’s en kleine kinderen, plus oudere kinderen. Enkelen hebben AIDS, en anderen zijn in de steek gelaten doordat ouders drugs gebruikten en drugs verkochten. De welzijnsmensen halen de kinderen op en sturen ze naar ons door. Het idee is om voor de kinderen te zorgen en ze onderwijs te geven totdat hun ouders uit de gevangenis komen, maar dat is nooit gebeurd. Sommige ouders komen hun kinderen opzoeken en beloven vage beloften dat ze terug zullen komen om ze op te halen, maar dat gebeurt bijna nooit.

De renovatie van de oude bakkerij gaat goed. Er worden badkamers toegevoegd en er worden wastafels en bad zones geïnstalleerd. Ramen en deuren worden vervangen. De volgende klussen zullen de airconditioners zijn. Dit wordt het tehuis voor baby’s met ernstige lichamelijke en geestelijke problemen, en hun verzorgers. We zijn gezegend dat een therapeut uit Nederland en zijn vrouw 7 tot 8 maanden per jaar komen om te werken met baby’s en kinderen die kreupel zijn door AIDS, door moeders die drugs hebben gebruikt tijdens de zwangerschap of door ongelukken.

Sarnelli bestaat nu 25 jaar en we danken de almachtige God voor de zegeningen die we van Hem ontvangen, en vooral van vrienden van de kinderen, zoals jij. Moge de Goede Heer u zegenen en u gezond en gelukkig houden.

Dankbaar,

Father Mike, kinderen en personeel