Het Sarnelli House is een weeshuis voor kinderen met HIV/AIDS. Het is gebouwd met geld dat genadig geschonken werd door de Redemptoristen Priester Stichting van Thailand en het werd officieel geopend in oktober 2000. Het is gelegen in het beschutte landelijke dorp Don Wai.
De opdracht van Sarnelli is te zorgen voor een veilige, gezonde en gelukkige omgeving voor deze kinderen voor hoe lang of kort hun leven ook moge zijn.

De meeste dagen in Sarnelli zijn gelukkige dagen, gevuld met kinder spelletjes, gelach, zingen, dansen, goede maaltijden, gebed en liefde. Er wordt voor de kinderen gezorgd door uitermate liefhebbende moeders van het huis in dit vredige en rustige, door bamboe omgeven huis. Sarnelli kan tot 70 kinderen huisvesten en bestaat uit 2 grote slaapzalen, keuken, wasgelegenheden, eetgelegenheid, verborgen paviljoen en ook een grote schaduwrijke tuin compleet met speel voorzieningen. En gegarandeerd kun je er altijd een glimlachend kind zien rondfietsend op een klein fietsje.

De kinderen die oud en gezond genoeg zijn gaan naar de Rosario Vittaya school. Anders worden er lessen georganiseerd voor de kinderen door het personeel van Sarnelli.
Altijd geeft Sarnelli ons allemaal een les: lach, speel en waardeer de tijd die we hebben om te leven.

Op dit moment (april 2008) wonen er 60 kinderen in Sarnelli, in de leeftijd van 18 maanden tot 16 jaar. 59 van hen zijn HIV positief, geïnfecteerd door hun moeder bij de geboorte of verkracht door geïnfecteerde volwassenen. Deze kinderen gebruiken anti retro virale medicijnen waar Fr. Michael Shea mee was begonnen en wat later werd overgenomen door het openbare ziekenhuis in Nongkai. De kinderen zijn nu gezond en gelukkig zoals alle kinderen van hun leeftijd.

Meer dan 20 medewerkers zorgen voor de kinderen met begrip, oprechtheid en mededogen. Hun salaris is laag in verhouding tot het werk dat zij doen. Sarnelli is als een familie met Fr. Mike als vader en al de verzorgsters als moeders. De oudere kinderen zijn de grote broers en zusters van de kleintjes.

De “huismoeders”die voor de HIV/AIDS kinderen zorgen laten eens per jaar hun gezondheid controleren. Zij krijgen training in de verzorging van HIV/AIDS patienten van het openbare ziekenhuis. Er is een beleid om de “privacy” van iedere HIV/AIDS patient, die hulp vraagt van Sarnell, te beschermen.

Sarnelli is een goed geleid en succesvol weeshuis. Het is erkend door het Departement van Gezondheidszorg van Nongkhai, een publieke organisatie die zorgt voor HIV/AIDS kinderen in het noordoosten van Thailand.

Anno 2015 zitten op dit moment ± 35 jongens in de leeftijd van ongeveer 7 -16 jaar. Kinderen welke HIV/AIDS besmet zijn worden niet meer apart in de diverse tehuizen geplaatst. De jongens zijn wel van de meisjes gescheiden, behalve bij het House of Hope, de allerkleinste tot ± 6 jaar.

Related Projects