In april 1999 had Fr. Mike 3 weeskinderen opgenomen; hij kocht het gebouw dat Our Lady of Refuge zou worden. Hij had bijdragen gekregen van het Duitse “Kindermissions werk” en van andere privé donoren. Our Lady of Refuge ligt dichtbij de voortdurend veranderende oever van de Mekong rivier in het kleine stadje Viengkhuk. Het is een kleine vijf minuten rijden van de dichtbij gelegen dorpen Pi Si Tong en Don Wai, de thuishavens van St. Patrick’s en Sarnelli. De Rosario Vittaya school, waar alle meisjes een goede katholieke opvoeding krijgen ligt gunstig direct aan de overkant van de weg. Het huis was aanvankelijk een klein en bescheiden gebouw van twee verdiepingen maar werd gerenoveerd en uitgebreid.

In oktober 2001, nadat het St. Patrick’s Jongenshuis was geopend werd het Our Lady of Refuge uitsluitend een weeshuis voor meisjes. Verschillende meisjes, die misbruikt werden, zijn door de Provinciale Rechtbanken naar ons gestuurd om ze op te voeden en te onderwijzen. De doelstelling van “Our lady of Refuge “ is te zorgen voor een gezonde, veilige en ondersteunende omgeving om in op te groeien, voor wees geworden en in de steek gelaten meisjes. De voorziening beschikt nu over twee grote slaapkamers, tweepersoons kamers voor teenage meisjes, een keuken, een kantoor en appartement voor inwonend personeel, 6 badkamers, een bananen plantage, een grote speel/TV kamer en een grote beschutte tuin. Het heeft een capaciteit voor ongeveer 35 kinderen.

De meisjes beoefenen veel verschillende aktiviteiten , waaronder het maken van handwerk zoals fotolijstjes, batik en haarspelden, koken van maaltijden en desserts en het kweken van groenten.

De meisjes, op dit moment 28 (april 2008), zijn een grote en gelukkige familie geworden. Zij spelen niet alleen met elkaar en zorgen voor elkaar maar ze houden ook echt van elkaar als zussen

Anno 2015 zijn in Viengkhuk, het huis waar het in 1999 begonnen is, een 23-tal meiden gehuisvestigt in de leeftijd van ongeveer 12 -17 jaar. Deze meiden zijn ook altijd zeer actief met het maken van allerlei sieraden zoals ringetjes, armbanden, kettingen enz.

Related Projects