Het “House of Hope”werd gebouwd met het idee om te voorzien in huisvesting voor kinderen en baby’s lijdend aan TB en andere infecties verbonden aan HIV/AIDS. Hier zouden zij een speciale behandeling krijgen totdat zij hersteld waren. Father Chuck Beierwaltes en Father Dave Polek, twee Redemptoristen uit het Mid-Westen van de Verenigde Staten namen contact op met vrienden en al snel werden giften ingezameld om het “House of Hope” te bouwen in 2003 in het dorp Pi Si Tong, een mijl van Sarnelli House. Deze taak werd gedaan in House of Hope, maar wordt nu gedaan door het Sarnelli House waar een gediplomeerde verpleegster en verpleeghulpen voor de zieke kinderen zorgen.

House of Hope is nu verbouwd tot een crèche voor baby’s en kleine kinderen. Het nieuwe, twee verdiepingen, gebouw werd geopend en ingezegend op 26 april 2008. Het heeft een volledig besloten zwembad, een grote tuin en genoeg ruimte voor jonge kinderen om zich te ontwikkelen en gezond te worden. Giften aan Father Paddy power voor zijn meubelmakerij hebben geholpen House of Hope in te richten.

Er zijn nu 14 baby’s en peuters waar liefdevol voor gezorgd wordt in House of Hope. Een paar van deze peuters zijn naar House of Hope gekomen binnen enkele uren na hun geboorte in het ziekenhuis van Nongkhai.Toen hun moeders ontdekten dat ze zelf HIV/AIDS hadden wilden ze hun baby’s niet houden en daarom werden zij aan Father Shea gegeven.

In House of Hope(Pi Si Tong) zijn nog steeds de allerkleinste “schatjes” ondergebracht. Op dit moment een vrij groot aantal van ongeveer 18 stuks jongetjes en meisjes.

Related Projects