Nieuwsbrief Oktober 2023

Nieuwsbrief Sarnelli Oktober 2023

Hallo iedereen !

We hebben oktober bereikt

We hebben veel regen gehad en nu hebben we twee dagen heerlijke zon gehad. De rijst ziet er geweldig uit, ook al is het nog niet in knop. Het zal nog zes weken duren voordat dat gebeurt. Maar op dit moment is het blad helemaal groen en daar lijkt iedereen blij mee te zijn.

Het pad naar mijn 12 rai-huis, tuin, rijstvelden en visvijver is nat en vreselijk vol gaten en kuilen. Dus kocht ik een vrachtwagen vol grind. De kinderen laden het grind op de stortplaats aan de voorkant van de tractor, graven diepe vierkante gaten waar de kuilen zitten en gieten grind in de gaten.

Kate wil van de verlaten bakkerij (nadat ze alle bakkerijmachines naar Nazareth House heeft verplaatst, waar de meisjes bakkunde kunnen komen leren) een apart huis maken voor onze lichamelijk gehandicapte kinderen; wij hebben er vijf. De prijs van de hele klus, inclusief nieuwe ramen en deuren en toiletten, bedraagt ​​ruim 900.000 baht ($27.200). Ik denk dat het te duur is. Helaas ben ik niet altijd op de hoogte van de details, of van wat er in de restauratie mee gemoeid is. Echter, Kate weet wat ze wil en wat het beste is voor deze kinderen.

We hebben meer baby’s opgehaald en hebben er nu 22. De kleintjes die we krijgen zijn ontzettend schattig. Eén jongensbaby kreeg vaak melk en veranderde in een kleine slobber. De dokter zei dat we hem niet zoveel te eten moesten geven, en we hebben nu een dieet voor hem. Hij ziet andere baby’s op vaste tijden eten krijgen, terwijl hij minder krijgt dan voorheen, en hij brult als een babybuffel. Eén van deze baby’s kwam van een van onze meisjes. Ze beviel van een schattig klein mannetje, maar liet hem in de steek. Ze had medicijnen gebruikt die hem gegarandeerd zouden aborteren, maar geen van de medicijnen werkte. Ze liet de baby achter en keerde terug naar de felle lichten van Bangkok en nu  voeden wij de baby op.

Momenteel hebben de kinderen drie weken vakantie. Wij dringen er bij de oudere kinderen op aan om te proberen een baan te vinden. Sommigen komen dus in de tuin of op de boerderij werken of helpen met de kleinere kinderen. Ze krijgen hun beloning als loon wanneer de school opengaat.

Alles gaat dus relatief goed bij Sarnelli House. Ik hoop dat alles goed met is bij jullie!

In dankbaarheid,

Father Mike, het personeel en de kinderen van Sarnelli House.