Nieuwsbrief April 2023

Nieuwsbrief Sarnelli april 2023

Vrolijk Pasen

Vrolijk Pasen aan al onze donateurs en vrienden over de hele wereld. Onze kinderen zijn tijdens de vakantie vrij van school en zullen deelnemen aan enkele activiteiten in de Goede Week. We zullen onze vaste zaterdag Mis hebben met Fr. James, en een donateur uit Atlanta heeft voor elk kind kleine paashazen geschonken. Kate heeft snoep gekocht om erin te doen.

Palmzondag werden de mooie palmtakken, gemaakt van bananenbladeren, gezegend door Fr. James.

We hebben de afgelopen maand meer nieuwe kinderen aangenomen. De redenen zijn divers, wat met de vloek van drugs die meer gezinnen treft, betekent dit dat de kinderen een veilige haven nodig hebben. Er is ook de resterende impact van Covid op de lokale economie. Ouders vertrekken naar Bangkok om werk te zoeken en laten hun baby’s en kinderen achter bij grootouders of zelfs overgrootouders. Ze vertrekken met de belofte geld naar huis te sturen, maar dat duurt niet altijd erg lang. Het contact wordt sporadisch onderhouden. We vragen ons vaak af waarom ouders hun kinderen achterlaten, maar ze zijn vaak jong en onvolwassen. Het is het zwaarst voor de achtergebleven kinderen, veroordeeld tot een leven van armoede, met de schuld van de grootouders die niet in staat zijn om voor de kleintjes te zorgen. Dit is een van de redenen waarom ons Outreach-programma nu zo belangrijk is. Ik heb het oorspronkelijk opgezet om gezinnen met AIDS te helpen, maar Kate Introna en haar team ondersteunen nu steeds meer ouderen die geen andere vorm van hulp hebben. We helpen ouderen en jongeren, meestal de meest verwaarloosde mensen in onze samenleving.

Henriette en Debbie samen met het Outreach team Kate en Kung Noy op bezoek bij mensen van het Outreach programma.

De vakanties zijn tot nu toe leuk geweest voor onze kinderen. De kinderen van de lagere scholen hadden vorige week een leuk uitje naar een waterpark en deze week is er nog een voor de tieners. De kinderen zijn onbevreesd in het water, dus we hadden onze vrijwilligers en oudere kinderen waakzaam als strandwacht. We zijn dankbaar voor gulle vrijwilligers die deze uitjes sponsoren. Debbie Willis uit het Verenigd Koninkrijk en Jim Snell uit Wisconsin hebben tijdens hun tijd hier zoveel gefinancierd. We hadden ook het geluk dat Leon en Henriette Castermans uit Nederland hier waren om te helpen met het zwembadonderhoud en knutselen met de kinderen. Bijna tien van onze tienermeisjes helpen in House of Hope en lagere schoolhuizen tijdens de vakanties. Ze doen het allemaal fantastisch en geven de liefde door die ze van de huismoeders kregen toen ze zelf jonger waren

Henriette en Debbie aan het krassen en kleuren  met de kinderen van Jan & Oscar.

Ikzelf kwam de afgelopen maand of zo een probleem tegen met long Covid. Mijn mobiliteit is een beetje belemmerd – ik voel me al mijn 84 jaar! Ik word hier goed verzorgd door het personeel en met wat hulp van de fysio en regelmatige afspraken in een ziekenhuis in Udon, hoop ik snel weer op de been te zijn.

Tijdens de paasweek mediteren we over hoe en waarom Christus leefde en stierf voor de armste en meest verlatenen, en danken we dat wij de kans hebben om hetzelfde te doen.

Vrolijk Pasen voor jullie allemaal,

Father Mike

Ook namens Stichting Vrienden van Sarnelli voor iedereen een vrolijk Pasen. Eind volgende week zal waarschijnlijk het verslag van Leon & Henriette komen van hun bezoek onlangs bij Sarnelli.