Nieuwsbrief Maart 2023

Nieuwsbrief Sarnelli Maart 2023

 EEN FIJNE ST. PATRICK’S DAG GEWENST!!

Sinds de komst van Covid drie jaar geleden hebben we niet het genoegen gehad om gasten te ontvangen, of de zegeningen van het werk van vrijwilligers. Dat is allemaal veranderd, want we hebben nu vier Duitse jongeren, twee jongens en twee meisjes, die bijna een jaar komen om de dagen van de kinderen op te vrolijken en het werk van het personeel gemakkelijker te maken!

We hebben onze vrijwilligers voor de lange termijn (levenslange inzet), Kate Introna en Brian O’Riordan, die Thais hebben geleerd en veel verantwoordelijkheden op zich nemen, aangezien Kate verpleegster is, en Brian op het gebied van onderwijs actief is. Brian schrijft ook onze rapporten en helpt enorm met de financiering. Kate begeleidt ook de jonge vrijwilligers en beheert het Outreach-programma.

Dolle pret met de “carnavalsmaskers”.

Op 85-jarige leeftijd ben ik meer dan blij om te zien dat ze ook andere taken op zich nemen. We hadden  twee jongedames hier van de Universiteit van Wisconsin die geneeskunde studeren en ze gaven hygiënelessen aan ons personeel en hielden de gezondheid en medische problemen van sommige kinderen in de gaten. Zij waren jong en enthousiast, en ook wij verwelkomden hun aanwezigheid en de geweldige lessen die ze gaven. We hopen dat we meer van dit soort jongeren mogen ontvangen van Universiteit van Wisconsin. We hebben ook twee jonge Thaise dames die de Teachers’ Training College hebben afgerond en tot het einde van dit schooljaar moeten wachten voordat ze examen kunnen doen voor overheidsleraar. Ze doen geweldig werk door sommige van onze langzamere kinderen les te geven, evenals workshops in Thaise klassieke dans, en door aan de kinderen manieren te leren en hoe respect te tonen aan hun ouderen.

Deze maand begint de grote vakantie en kunnen de kinderen weer genieten van hun nieuwe zwempakjes welke gedoneerd zijn door een goede sponsor van onze stichting.

Tot slot hebben we een echtpaar uit Nederland, die zeven maanden hier zijn om te werken met onze vier lichamelijk gehandicapte kinderen, en om te helpen met de fysieke behoeften van dorpelingen die arbeidsongeschikt zijn geraakt door ongevallen, beroertes, enz.

We hebben geluk met onze vrijwilligers, en God zegende ons met een zeer loyale en efficiënte staf. Al met al zijn we gezegend met onze helpers en hopen we dat hun voorbeeld indruk maakt op de kinderen.

Het koude seizoen is gelukkig voorbij gegaan. De temperaturen zijn opgeschoven van 9, 10, 11 graden naar meer aangenaam weer. Vroeger hield ik van het koude seizoen, maar op 85-jarige leeftijd mis ik de kou niet!

God zegene u allen

Father Mike Shea