Nieuwsbrief Januari 2023

NIEUWSBRIEF SARNELLI JANUARI 2023

 

GELUKKIG NIEUWJAAR!

We hadden eindelijk een gezond kerstfeest/nieuwjaar met de kinderen, aangezien er in deze tijd geen griep of covid was om iemand van ons in isolatie te plaatsen. We hebben veel nieuwe kinderen die niets van Kerstmis wisten en nooit cadeaus hadden verwacht. Veel mensen uit Nongkhai, Udon Thani en Thabo kwamen met kleding, eten, snoep en spelletjes. Na de H. Kerstmis was er voor iedereen een lunch met gegrilde kip, sticky-rijst en Som Tum, kwamen de kinderen het podium op en zongen en dansten. Na de maaltijd hebben we ze hun cadeautjes gegeven.

Op 24 december hadden we een kerstfeest voor onze Outreach-mensen en kinderen die door aids zijn getroffen, wees zijn geworden of door hun ouders in de steek zijn gelaten. We hadden kleding voor koud weer, cadeaus en eten voor ze, spelletjes voor de kinderen en prijzen. Deze mensen zijn zelden welkom op dorpsfeesten en hun kinderen worden op school gemeden. Het is dan ook hartverwarmend om ze vrolijk te zien spelen, eten en lachen.

Het koude weer lijkt de kinderen niet te deren, maar voor ons oude mensen kan het grimmig zijn. Brian O’Riordan, die uit Cork, Ierland komt, bracht me uit Ierland een paar lange onderbroeken mee die ik erg koester, plus een Iers voetbalshirt uit Kerry, het graafschap van waaruit de O’Shea’s en O’Conors vertrokken zijn om te emigreren naar Amerika. Het is mooi en knus, en ik draag het met trots.

Het nieuwe jaar is aangebroken, dus de boeken voor 2022 worden gesloten, rapporten opgesteld en budgetten gemaakt.  Het werk dat ik verafschuw. Ik ben echt gezegend door het personeel. Ze doen ongelooflijk hun best en hebben min of meer de hele operatie overgenomen. Als voorzitter van de Sarnelli Foundation moet ik documenten ondertekenen en de begroting doen. Ik accepteer ook nieuwe kinderen en neem de verantwoordelijkheid voor ze op me in naam van Sarnelli House. Echter, op 85-jarige leeftijd duiken geheugenproblemen op en is de behendigheid verdwenen.

Moge de goede God u zegenen met een goede gezondheid en succes in uw werk gedurende 2023! Nogmaals, heel erg bedankt voor je vrijgevigheid en vriendelijkheid voor de kinderen van Sarnelli House!

In dankbaarheid,

Father Mike, kinderen en personeel