Nieuwsbrief December

Sarnelli Nieuwsbrief December 2022

Een Kerst groet!

Hier zijn we dan, nadat er weer een jaar voorbij is gevlogen. Voor de verandering hebben we allemaal goed nieuws. Allereerst, Covid ligt in de buurt op de loer, maar niet in onze buurt. Hoewel sommige van onze medewerkers nog dagelijks maskers dragen, hoeven de kinderen dat nauwelijks te doen. Tijdens de vakantie van het semester in oktober konden we de kinderen meenemen naar de bioscoop en winkelen, plus andere leuke plekken waar ze al bijna 3 jaar niet waren geweest.

Wat kunnen die ijsjes toch lekker zijn.

We hebben dit jaar een gigantische rijstoogst. De korrels zijn groter en elke stengel had meer korrels. Dit is een verbetering ten opzichte van de afgelopen 7 jaar. Onze tuinen voorzien de verschillende huizen van veel groenten en de visvijvers wemelen van de vissen

Geweldige mooie en veel korrels op de stengels. En een gigantische rijstoogst waar vele handen licht werk maken.

Bovendien nemen we veel nieuwe baby’s en peuters in huis. Ze zijn, of in de steek gelaten, of hun ouders zitten in de gevangenis. De regering vraagt ​​ons om ze op te voeden totdat de ouders zijn vrijgelaten.  Echter, we moeten die mensen nog ooit zien komen voor hun kind of baby en vervolgens is de opvoeding en opleiding van de kinderen een taak van ons. Sommige baby’s zijn geboren uit moeders die tijdens de zwangerschap drugs gebruikten en dronken en hersenbeschadigingen opliepen. Sommige zijn van moeders die een nieuwe echtgenoot nemen en hun kinderen in de steek lieten. Sommige baby’s hebben aids en zijn wees geworden. Ik heb 5-jarige tweelingmeisjes en hun 11-jarige zus in huis genomen. Hun moeder is een langeafstandsvrachtwagenchauffeur die een bink in Laos ontmoette en haar kinderen en haar ziekelijke oude moeder in de steek liet om met de man te huwen. Het gevolg is dat de gouverneur  de kinderen aan ons gaf, en zoals gebruikelijk in deze gevallen, ons Outreach-team helpt de oude oma.

Over ons Outreach-project gesproken, ze zijn druk bezig om mensen naar het ziekenhuis te brengen en voedsel, enz., te bezorgen aan ouderen en zieken. Tijdens Covid lieten veel dorpen niemand toe in hun dorp om welke reden dan ook. Nu zijn die beperkingen echter opgeheven.

We maken nu cadeaus voor de kinderen en het personeel, en de dorpsmannen zijn al bezig met het versieren van de kerken en het maken van grotten voor de kribbe. Ze plaatsen de dierenbeelden, maar de Heilige Familie en herders worden de dag voor Kerstmis geplaatst. Voor de dorpelingen is er weer een moeilijk jaar voorbij en ze vieren vroeg feest. De kinderen in elk huis bereiden zich voor op Kerstmis door hun eigen kerststallen op te hangen en te versieren

Wederom hebben de kids geweldige mooie Kerststallen gebouwd, ieder bij hun eigen tehuis.

Dit is dus het adventsnieuws. Heel erg bedankt voor uw vrijgevigheid, vriendelijkheid en belangstelling voor de kinderen van Sarnelli! Fijne kerstdagen en een gelukkig en gezegend nieuwjaar!

Father Mike, Father Jacobus, Broeder Keng, de kinderen en staf van Sarnelli