Nieuwsbrief Juni 2022

Nieuwsbrief Juni 2022

Beste allemaal,

Ik schrijf goed nieuws, voor de verandering! Scholen gaan open en de gevallen van Covid onder jongeren blijven mild, dus ik denk niet dat de scholen dit jaar zo makkelijk zullen sluiten.

De start van de kleuterschool verliep echter niet zo goed… Op dinsdag 17 mei ging het nieuwe schooljaar van start. Onze kleuters werden in de 6-wielige vrachtwagen geladen, naar school gestuurd en binnen twee weken hadden 22 van hen het Covid-virus, dankzij zes kleuterleidsters die een paar dagen eerder feesten en Covid opliepen. De kinderen zitten momenteel in quarantaine in onze Mary en Jozef hal (hal voor sport, feestjes en evenementen} en ze herstellen allemaal goed. Vijf huismoeders die voor hen zorgen, hebben ook Covid opgelopen, en een of twee hebben sterkere symptomen, maar zullen herstellen.

Kinderen in de 6-wielige vrachtwagen naar school, meiden van Jan & Oscar, St. Patricks en Sarnelli-boys. 

nwsbrf-2022.06.07

De regen kwam eindelijk en brak de verstikkende hitte. De rijstvelden staan vol water en zijn al omgeploegd. Nu bereiden we ons voor om de rijst te planten. Hopelijk blijft het regenen en blijft het weer mild en koel. We hebben het geluk dat we een dame hebben die drie van onze tieners met haar laat werken in onze enorme moestuin bij de 12 rai(leerboerderij). De prijs van voedsel en brandstof is absurt hoog. Ik vulde mijn pick-up truck gisteren en eindigde met het betalen van 2.000 Baht (€ 60,-). Voedselprijzen zijn ook erg hoog. Binnenkort zijn we terug in het “stenen-tijdperk”!!

Onder bezielende leiding van Mair Phea, Nuna en Alec werd een systeem uitgeprobeerd om de vele, vele rijstplantjes zelf te kweken. En met succes.

In het verleden was de grootste bevolking van Sarnelli House 165 kinderen. Vandaag gaat het om 120 kinderen. We verloren velen die de middelbare school afmaakten en besloten niet verder te studeren, maar te gaan werken. Sommigen keerden terug toen Covid hun baan wegnam en keerden voor twee jaar terug naar Sarnelli House. De meeste van deze kinderen zijn nu weer aan het werk. We hebben 25 baby’s in het kinderdagverblijf, maar de rest van de kinderen zit op school; van kleuterschool tot universiteit. Anders dan dat, hebben we veel kinderen die AIDS hebben, of geboren zijn uit ouders die later contact hebben opgenomen met AIDS in ons Outreach-programma. We zorgen voor hun medische behoeften en brengen ze allemaal door school. Een meisje dat AIDS heeft, is geaccepteerd op de school voor verpleegkundigen en ik zei haar nooit toe te geven aan een bloedtest. We hebben een meisje dat AIDS heeft, en studeerde om verpleegster te worden, en het doet het goed in het provinciale ziekenhuis.

We zullen binnenkort ons 24e jaar ingaan en God heeft ons onvoorstelbaar gezegend. Er zijn moeilijke tijden en teleurstellingen geweest, maar al met al heeft de Heer de kinderen van Sarnelli gezegend met geweldige, vriendelijke en gulle gevers. En daar zijn we dankbaar voor. God zegene jullie allemaal!

Fr. Mike Shea CSsR