Nieuwsbrief Maart 2022

Nieuwsbrief Sarnelli maart 2022

We waren ons helemaal aan het voorbereiden op een leuk Valentijnsfeestje voor de kinderen, toen Sarnelli House opnieuw werd getroffen door Covid. De zoon van een van onze medewerkers gaf het virus door aan zijn moeder, die vervolgens enkele kinderen en medewerkers besmette. Andere kinderen werden besmet door klasgenoten en leraren. Godzijdank kwam iedereen gezond terug uit het Covid-veldhospitaal en hoewel ze een quarantaine van zeven dagen moesten ondergaan en nog twee keer gecontroleerd moesten worden op Covid, waren het milde gevallen. We hadden vier heldhaftige dames; Meh Mawn, Yaht, Gan en Bowling die met de kinderen in quarantaine gingen, en in het geval van Gan, een klein meisje naar het ziekenhuis vergezelden. Zij bleven bij de kinderen, met risico op blootstelling aan het virus terwijl ze met de kleintjes onder hun hoede in het ziekenhuis of isolatiekamers waren .

Gan en Yaht en Bowling hebben allemaal onderliggende gezondheidsproblemen, en hun onverschrokken zelfopoffering was speciaal, omdat ze een kwetsbaar immuunsysteem hebben. Gan vergezelde een klein meisje, genaamd Khampeng, uit de kinderkamer naar het ziekenhuis. Gan had op dat moment geen Covid en wist dat ze het virus in het ziekenhuis zou kunnen oplopen. Gan heeft de universiteit afgerond en Yaht zit in haar laatste jaar op de universiteit. Bowling kwam ook bij ons als jong meisje. Meh Mawn heeft een gezin en kwam wekenlang niet thuis omdat ze met de kinderen in quarantaine zat. Het personeel en de kinderen die naar het veldhospitaal moesten, sliepen daar op karton en kwamen met een razende eetlust terug. Ze aten als wolven terwijl ze in quarantaine zaten in Sarnelli House. We hopen dat dit het laatste is dat we van dit virus zullen zien, maar ik betwijfel het een beetje.

Voor Sarnelli de tweede keer een Covid besmetting. Ambulance-auto’s en ontsmettingsploeg doen hun werk. Een iets andere aanpak als hier in ons land.

Op zondag 27 februari kwam een ​​lokale stichting een veld dag voor de kinderen houden. Het zag er eigenlijk uit als een militaire bootcamp. Sommige jongens zeiden dat ze aan het oefenen waren om tegen de Russen in de Oekraïne te gaan vechten!! Ze gingen tenminste naar buiten en vermaakten zich.

Een militaire bootcamp is voor de allerkleinste iets teveel, zij vermaken zich heel goed met de ballonnen.

Elk jaar laten we een financiële audit doen in Pattaya, 9 uur rijden hier vandaan. Sommige financieringsinstanties zullen niet overwegen om ons een subsidie ​​te geven zonder een audit. Ik was een subsidieaanvraag aan het voorbereiden, toen we erachter kwamen dat de accountants de audit van 2020 nooit hebben afgerond. En ze hadden niets gedaan aan de audit van 2021. (Ze zijn een klein Mam- en Pap-type bedrijf en deden de audit redelijk goedkoop). Brian O’Riordan is onze fondsenwerver (een van de vele taken die Brian onderneemt), dus schreef hij de Stichting, waarin hij onze hachelijke situatie uitlegde. Vervolgens heb ik twee van onze kantoordames (die alle boeken doen), naar het zuiden gestuurd om uit te zoeken wat er mis is gegaan, en om onze boeken terug te halen en te zorgen dat een ander accountantskantoor opschiet en de 2020-audit doet, en onmiddellijk doorgaat met de 2021-boeken . Tot nu toe heb ik geen antwoord gekregen op wat er is gebeurd, aangezien ons busje nog niet is teruggekeerd met de boeken en een uitleg. De kans om fondsen aan te vragen bij sommige stichtingen was open en nu dicht, zonder dat we ze van audits kunnen voorzien.

We hadden dit jaar een behoorlijk koud seizoen, maar nu worden de dagen warmer en binnenkort zullen we klagen over de hitte. Maar de vastentijd is aangebroken, dus we zullen de gelegenheid hebben om het aan de Heer op te offeren. Blijf veilig en gezond en God zegene u!

We hopen dat iedereen veilig en gezond is, en dat jullie vanaf nu kunnen genieten van het leven! God zegene u allen.

Father Mike Shea, personeel en kinderen

 

VERDER KORT NIEUWS VAN STICHTING VRIENDEN VAN SARNELLI

Net zoals ieder jaar hebben wij weer een bedrag  van € 5500,- kunnen overmaken om alle benodigdheden, zoals medicijnen, verband enz. welke nodig zijn om Healthcentre Maastricht, onze eerste doelstelling welke we in 2010 hebben kunnen verwezenlijken, draaiende te kunnen houden. Naast de gebruikelijke activiteiten komen ook iedere week op de vrijdag een 20-tal zeer arme families langs om  hun medische klachten te laten controleren.

Dit jaar zullen we een ook een andere behoefte sponseren nl. onderwijs voor de kinderen onder 12 jaar. Brian en broeder Keng hebben het gevoel dat alle schoolsluitingen de afgelopen tijd vooral de jongeren onder 12 jaar, veel terrein hebben verloren. Ze willen graag een bedrag van ongeveer 120.000 Bath(± € 3200,-) om twee leraren in te huren voor zes maanden om te blijven en deze kinderen vooral tijdens de komende schoolvakantie, begin maart tot mei, te onderwijzen. Dit geld zou dan de salarissen en de schoolbenodigdheden voor de kinderen betalen.

Leon Castermans