Nieuwsbrief December 2021

Nieuwsbrief Sarnelli december 2021

Een winterkoude groet aan iedereen!

De dagen zijn korter en kouder, maar er gaat niets boven de dagen die ik me herinner uit mijn jeugd in de permanent bevroren grond van Wisconsin! Maar hier hebben we geen manier om huizen of auto’s te verwarmen. De wind uit de Laotiaanse bergen net ten noorden van ons, is meestal een vochtige koude bries die ervoor zorgt dat mijn oude botten kraken en dat mijn lichaam niet bereid is om onder de dekens vandaan te komen en me voor te bereiden op de nieuwe dag.

In de laatste helft van november waren we besmet met Covid 19. Ik maakte me altijd zorgen dat Covid onze kleine kinderkamer(House of Hope) binnen zou komen, aangezien veel van de baby’s al behoorlijk ziek waren met een aangetast immuunsysteem toen ze bij ons kwamen. Dus onze geluksbui eindigde midden november, toen een huismoeder, besmet door haar zoon, op haar beurt vijf baby’s, van de 25 kleintjes besmette. Alle baby’s moesten voor verder onderzoek naar het ziekenhuis en twee huismoeders, een chauffeur en de koks moesten in quarantaine. Sommigen van hen hadden ook Covid opgelopen. Vijf middelbare scholieren werden opgesloten voor verder onderzoek toen ze samen met een meisje dat Covid had, naar school reden in de stad. Onze kantoormedewerkers namen de kookkarweien over. Meisjes die in de crèche werkten, werden in quarantaine geplaatst en andere meisjes boden zich vrijwillig aan om hun plaats in te nemen.

Mannen en vrouwen in “maanpakken” hebben het gehele House of Hope, het tehuis waar de allerkleinste verblijven tot ± 4 jaar, ontsmet.

Iedereen groot en klein werden in GGD-busjes en eigen busjes afgevoerd naar het ziekenhuis en getest.

Godzijdank waren al onze werknemers en kinderen van 12 jaar en ouder twee keer gevaccineerd, de tweede keer met Pfizer. We hadden mensen die echt heldhaftig werk deden. Verpleegster Kate was overal aan het organiseren, testen en verzorgen. Haar collega’s Khru Noi en Oum werkten onvermoeibaar samen met de ziekenhuis- en gezondheidsfunctionarissen. Kung, die eerder haar been en knie ernstig had bezeerd bij een motorongeluk, strompelde van huis tot huis om de zieken te organiseren en te troosten. Ik was het enige nutteloze tandwiel in de machine, en niet gevaccineerd werd ik in quarantaine geplaatst. Eindelijk krijg ik mijn eerste prik met Moderna op 6 december.

Kerstmis nadert met een verblindende snelheid en er is niets echt voorbereid, behalve de wiegscènes die de kinderen bij elk huis ophangen. De oudere kinderen winkelen online, dus we geven alle kinderen geld als cadeau. We helpen de kleinere kinderen om de cadeaus die ze willen uit te zoeken en redelijkerwijs te kopen. Hopelijk kunnen we zonder angst de Kerstmis en een kerstmaaltijd samen vieren.

Iedereen groot en klein zijn blij dat Kerstmis eraan komt.

Zoals we elk jaar doen, zullen we de Kerstmis opdragen voor uw intenties en een goede gezondheid. We zullen bidden dat het nieuwe jaar beter nieuws brengt, en dat degenen die begin dit jaar hun baan verloren, de broodnodige werkgelegenheid zullen krijgen. En dat iedereen gezond blijft!

God zegene jullie allemaal, en Prettige Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar!

Father Mike en wij allemaal bij Sarnelli House.