Nieuwsbrief Oktober 2021

Nieuwsbrief Sarnelli Oktober 2021

Fijne Halloween!

Het leven van de kinderen was de afgelopen maanden hectisch en verwarrend. Begin vorige maand gingen ze terug naar school, na online studie vanwege een Covid-uitbraak. Binnen een paar dagen sloten de scholen weer, aangezien een overheidsschool voor probleemjongeren meer dan 300 gevallen van het virus meldde. Lockdown voor deze kinderen is pijnlijk, maar de meisjes begonnen online kleding en schoonheidsproducten te kopen, terwijl de jongens hun geld geduldig vasthouden. Hopelijk gaat het land snel open! We hebben vrijwilligers die wachten om bij de kinderen te komen logeren, en gasten die op bezoek willen komen.

De terugkeer naar school was van korte duur. Iedereen was blij omdat ze hun vriendinnetjes allemaal weer zagen, maar helaas.

Zware regen en overstromingen verwoesten gebieden rond Bangkok en het lagere noordoosten en noorden. Hier, langs de Mekong, regent het voldoende voor de rijstteelt en de tuinen groen te houden. We bidden voor nog minstens zes weken regen, totdat de rijst er helemaal uit is.

Onze crèche heeft 25 baby’s en peuters, en vijf van hen hebben fysieke en mentale uitdagingen, door het drugsgebruik van hun moeders tijdens de zwangerschap of door misbruik. Twee oudere baby’s zijn het slachtoffer van mislukte abortussen. Ik denk erover om fondsen te zoeken om deze kinderen een aparte faciliteit te bouwen, en een aantal van mijn afstuderende meisjes speciale cursussen te laten volgen over de zorg voor deze zorgkinderen. Het probleem is dat de overheid dit soort baby’s bij ons dumpt, zonder ons daarbij te helpen. Ze betalen immers niets voor de kinderen die we al hebben. Jaren geleden ging ik naar de gouverneur in de provincie en vroeg om hulp van de Royal Thai Health Departement voor voedsel en onderhoud, maar die eikel vertelde me dat de Thaise regering geen enkele katholieke liefdadigheidsinstelling helpt. Bovendien, vandaag de dag met Covid, zijn mensen niet zo enthousiast om  “organisaties” te helpen. Het gevoel is dat het beter zou zijn om een ​​baby of kind te laten opvoeden door een familie, dan door een weeshuis. Dat is geweldig op papier, maar de realiteit is dat mensen niet in de rij staan ​​om een ​​kind met speciale behoeften op te nemen, en er zijn mensen daarbuiten die een kind zouden verhandelen voor werk of seksueel misbruik.

Brian de man van verpleegster en volunteers-begeleidster Kate samen met één van de schatjes van House of Hope.

Kinderen worden bezig gehouden met verven, schilderen en nagels lakken!!

Ons Outreach-programma is tegenwoordig behoorlijk druk. Er zijn veel werklozen, oude mensen en zieke kinderen in het uitgestrekte gebied rond Nongkhai die hulp nodig hebben. Zuster Kate, Broeder Keng en Fr. James vertrekken elke donderdag met een busje volgeladen met voedsel, medicijnen, kleding en bakolie. Wij kopen rolstoelen voor volwassenen en kinderen met een handicap. Voor een klein meisje die een ziekte heeft die haar botten erg broos maakt, kochten we een elektrische rolstoel. Haar naam is Kanombang ‘(“Brood”), en ze is erg behendig in het draaien en brullen langs de weg. Haar jongere broer heeft dezelfde ziekte, maar kan volstaan met een conventionele rolstoel. Echter, in de toekomst zal hij een soortgelijke rolstoel nodig hebben.

Nogmaals bedankt voor uw interesse in de kinderen en blijf veilig en gezond! God zegene u!

Father Mike

 

VERDER KORT NIEUWS VANUIT SARNELLI

Het laatste nieuws uit Thailand is dat ze nu ook al begonnen zijn met het vaccineren van de oudste jongens en meisjes. Staf en alle moeders zijn inmiddels ook allemaal gevaccineerd.

Namens Vrienden van Sarnelli,

Leon Castermans