Story van T. . .

Het verhaal van T… bij Sarnelli.

Een huis om het zijne te noemen

Naarmate onze kinderen ouder worden, proberen we ze zo goed mogelijk voor te bereiden op de buitenwereld. Idealiter zullen alle kinderen van Sarnelli House op een dag uit onze zorg kunnen stappen en een eigen leven kunnen opbouwen. Het resultaat is dat er veel tijd en moeite wordt gestoken in het onderwijsprogramma, waarbij broeder Keng en Brian de kinderen van alle leeftijden helpen bij hun vorderingen. We richten ons ook op beroepsopleiding. Onze kinderen leren landbouw, naaien, tuinieren, bakken, onderhoud en weven. We zijn zelfs een kleine schoonheidssalon begonnen voor een aantal kinderen om de basis te leren en te ontdekken of ze geïnteresseerd zijn in een dergelijk vak.

Vol trots staat T… bij zijn EIGEN huisje.

Niet al onze kinderen blinken academisch uit. Sommigen worstelen vanaf de eerste dag. Een groep van onze kinderen heeft leermoeilijkheden en sommige van de kinderen geboren met HIV staan ​​voor ontwikkelingsproblemen. Vandaar de beroepsopleiding, en we hopen dat deze vaardigheden sommige kinderen zullen helpen hun weg te vinden in de Thaise samenleving, zichzelf te onderhouden en onafhankelijk te worden.

Geen enkel karweitje is hem teveel.

Er blijft echter een handjevol jonge volwassenen over die ons hoogstwaarschijnlijk niet zullen verlaten. Ze zouden gemakkelijk buiten de muren van Sarnelli House kunnen worden uitgebuit en enkelen zijn al bij ons teruggekeerd, misbruikt en mishandeld toen ze probeerden te vertrekken en hun eigen weg te vinden. In plaats daarvan zullen deze jonge mannen en vrouwen blijven, en deel gaan uitmaken van ons team, als koks en schoonmakers, klusjesmannen en tuinmannen. Ze worden allemaal betaald en goed verzorgd. Een ander initiatief ontstond ongeveer een jaar geleden toen een buurman graag een klein perceel land wilde zien. Sarnelli House kocht het land en deze groep arbeiders spaart hun salaris om er kleine huizen voor zichzelf op te bouwen.

T… kwam bij ons wonen in Sarnelli House toen hij bijna drie jaar oud was. Hij worstelde op school, maar was altijd een gelukkige en actieve jongen. Hij was laat klaar met school en begon toen op de boerderij te werken. Sindsdien is hij verhuisd om te helpen bij Sarnelli House voor jongens, maar T… is blij om overal een bijdrage te leveren. Hij is een enthousiaste en gewillige werker. Hij ontwikkelde een grote vriendschap met Fr. Ole en vroeg zelfs of hij Ole’s achternaam als de zijne mocht nemen! En Mèr Kung is geweldig geweest om T… gefocust te houden op zijn werk, hem te prijzen en hem vertrouwen te geven. T … is de eerste van deze groep jongvolwassenen die zijn nieuwe huis heeft afgerond. Het is een eenvoudige woning met een woonkamer, een buitenkeuken en badkamer. Hij zal zijn maaltijd blijven eten met de jongens en het personeel in Sarnelli House (ongeveer 50 meter van zijn nieuwe verblijfplaats), maar hij heeft een plek om de zijne te noemen, na al deze jaren. T… was verrukt dat Fr. Ole zijn huis kon zegenen tijdens zijn recente kerstbezoek. Het was het idee van het personeel om dit stuk grond voor deze groep te kopen. We hebben het geluk dat het senior personeel dat we hebben, altijd uitkijkt naar wat het beste is voor de kinderen. T… is een fijne jongeman die het de afgelopen jaren heel goed heeft gedaan. Father Mike en zijn team hebben T… deze kans gegeven om zijn eigen stukje onafhankelijkheid en waardigheid te hebben.

Als klein menneke kwam T… bij Sarnelli wonen.

De zegening van T’s huisje door Father Ole.

In sommige posts op sociale media onthouden we de volledige namen van de kinderen om hun privacy te beschermen.