Nieuwsbrief December 2020.1

Beste Vrienden van Sarnelli,

Hierbij nog enkele leuke gebeurtenissen zo op het einde van het jaar;

Faa Faa kwam als klein meisje in het Sarnelli House wonen. Ze was een van onze eerste kinderen. Ze vestigde zich in het huis voor meisjes in Viengkhuk en was een levendig en nieuwsgierig meisje. Faa Faa was altijd artistiek en creatief en na het voltooien van haar opleiding, koos zij ervoor om design te studeren in de universiteit. Ze blonk uit in haar studie en vond al snel na haar afstuderen werk. Vervolgens opende zij en een vriend hun eigen grafisch ontwerpbedrijf!‎

‎Faa is op moment bezig met iets anders te zoeken en vroeg of ze terug kon komen naar Sarnelli House voor een paar maanden, om vrijwilligerswerk te doen op een of andere manier. Ze wilde iets teruggeven voor alles wat ze heeft ontvangen van Fr. Mike en het personeel. Ze heeft de laatste maanden samen met broeder Keng en Brian diverse dingen gedaan o.a., het stroomlijnen van een aantal zaken op de onderwijsadministratie, helpen met de financiering van toepassingen binnen Thailand, ondersteuning van jonge volwassenen die Sarnelli verlaten en weer terugkeren naar de maatschappij en ook was zij als een grote zus en positief rolmodel voor een aantal van de tieners, die hier wonen en elders studeren. En ook het maken van video’s zoals o.a. de kerstvideo op onze tijdlijn.‎

‎We zijn erg trots op de succesvolle en vriendelijke jonge vrouw die Faa is geworden en wensen haar het beste in de volgende etappe van haar carrière. Ze is een prachtig voorbeeld van wat kan groeien uit de liefde en ondersteuning door Fr Mike, Mèr Kung en het Sarnelli House team aan de Sarnelli kinderen.‎ Een en ander wordt uiteraard ook financieel mogelijk gemaakt door alle sponsoren en donateurs.

Een trotse Father Mike met Faa Faa.

Zoals jullie weten hebben ze bij Sarnelli al twee jaar geen fatsoenlijke rijst kunnen planten en oogsten. Ook dit jaar weer, waardoor Father Mike zich genoodzaakt voelde om aan alle sponsoren en donateurs geld te vragen om voor volgend jaar 2021 rijst te kunnen kopen en ook om de energie-kosten te kunnen betalen vanwege de vele donaties welke niet doorgingen vanwege corona. Ook Stichting Vrienden van Sarnelli heeft hier een geweldige bijdrage aan kunnen leveren.

In nog een laatste poging dit jaar hadden ze toch nog geprobeerd om een beetje rijst te planten. Echter, veel van het gewas groeide hoog en sterk en vol onkruid, zeker meer dan ze hadden verwacht. Onlangs hadden de kinderen een vrije dag van school dus brachten ze de ochtend door op de 12 rai om te helpen oogsten en bundelen van de rijststengels.  De rijst wordt zonder verder behandeling opgeslagen in onze graanschuur en de stengels en kaf zullen worden gebruikt voor veevoer en voor onze organische meststof. De kinderen hadden veel plezier in de rijstvelden. Ze werken graag buiten en aten samen in de sala naast het huis van Father Mike, de leerboerderij. Daarna hadden ze de middag vrij!‎

Even met z’n allen flink aanpakken en dan gezellig samen eten.

Een paar weken geleden na de zaterdagmorgenmis, zijn de kinderen begonnen met het bouwen van de Kerststal. Met veel plezier en veel trots hebben ze weer een zeer mooie Kerststal gemaakt.

Goed werk gedaan, we zijn trots op jullie.