Nieuwsbrief Juli 2020

Nieuwsbrief Sarnelli juli 2020

 

Beste Vrienden van Sarnelli House,

Thailand heeft slechts 58 sterfgevallen als gevolg van het coronavirus, dus vanaf vandaag beginnen de scholen. Eigenlijk kijken de kinderen er naar uit om terug te gaan, zelfs de jongens. De lockdown heeft impact op ons allemaal gehad.

Alles passen en meten voor ze weer naar school gaan.

Een week geleden hadden we ons rot geschrokken. Elektrische leidingen veroorzaakten een brand onder het dak van het Jan & Oscar huis waar de meisjes van de basisschool wonen. In het dorp waren een aantal elektriciens aan het werken en die kwamen om te helpen. Er kwam rook uit over de dakrand en ze gebruikten bijlen om het dak te openen. Een enorme hoeveelheid rook en vonken spuugden uit, samen met een gigantisch groene slang, vogels en hagedissen. De elektriciens zeilden de ladder af om de slang te ontwijken. Gelukkig vloog alleen een groot vogelnest in brand. Echter om de kleine meisjes te horen vertellen, leek het wel het incident met de Great Chicago Fire. Het vuur verbrandde al het rubber en plastiek van de draad die naar binnen liep, dus we moesten betalen om het te vervangen, omdat de brand op ons terrein begon en niet op de hoofdlijnen die langs de weg liepen.

Al onze kinderen die tijdens de pandemie werden afgewezen of ontslagen, keerden terug naar Sarnelli. Ze hadden aangrijpende verhalen te vertellen over hun trektochten naar huis, aangezien de meesten niet betaald werden en er geen bussen of treinen reden. Bij aankomst moesten ze allemaal twee weken in quarantaine. Ze aten als wolven en rusten veel. Sommige meisjes vroegen me om hulp bij het volgen van cursussen gerelateerd aan banen. Op dit moment zijn banen hier schaars en het is een optimale tijd om te studeren. Een paar meisjes verlieten ons omdat ze een baan kregen in Seven Eleven’s. Ik herinner me dat ik ze opnam toen ze nog zo klein en ziek waren, en nu zijn ze volwassen en gezond. Het was nog steeds moeilijk om ze te zien gaan.

Na de twee maanden grote vakantie een een zevental weken extra vanwege de covid-19 had iedereen weer zin om naar school te gaan. Ze zijn er allemaal klaar voor.

nwsbrf-2020.07.11

We kochten fietsen voor elk huis waar kinderen konden fietsen. De jongens van Sarnelli House maakten goede lange ritten om helmen, handschoenen en shirts in te zamelen. De meisjes fietsten naar de verschillende huizen om te helpen met de baby’s en de boefjes.

Op 29 juni, het feest van de Moeder van Eeuwige Hulp, hielden we een H.Mis in onze kapel (na bijna drie maanden) en een groot feest voor de kinderen en personeel. Op het menu stond varkensvlees, noedels, ijs, cake en cola. Dit was onze eerste feest in drie maanden.

Onze verpleegster Kate is uit quarantaine in Sydney en wordt nu gecontroleerd en gediagnosticeerd om te zien of ze een operatie aan haar rug nodig heeft. Iedereen mist Kate, en vooral haar echtgenoot Brian.

kate-brian-2

Nogmaals, God zegene U! Al onze 157 kinderen zijn gezond en wij hopen dat jullie allemaal veilig en gezond zijn!

Father Mike