Zonne Sanders

Wat zijn we ontzettend trots op onze kleindochter die een spreekbeurt heeft gegeven op school over Sarnelli. Zonne is tien jaar oud en zit in groep 6 van de John F.Kennedyschool. Ze heeft natuurlijk vele verhalen van ons gehoord maar op eigen initiatief heeft zij gekozen voor Sarnelli. Geweldig.

zonne-sanders-2020.04.01

Mijn spreekbeurt gaat over Sarnelli. Haar presentatie heeft ze helemaal zelf gemaakt in een Powerpoint presentatie. Dacht eerst met behulp van Papa of Mama maar neen hoor helemaal zelf.

zonne-sanders-2020.04.02

Wat is Sarnelli?

zonne-sanders-2020.04.03

Waar ligt Sarnelli?  Ja inderdaad, Sarnelli ligt in het Noord-Oosten van Thailand, ongeveer 600 km ten Noorden van Bangkok. Veruit het armste gedeelte van Bangkok in het dorp Don Wai ongeveer 20 km van Nong Khai

Nong Khai is hoofdstad van de provincie Nong Khai en het district Nong Khai. De stad telde in 2000 bij de volkstelling 59.699 inwoners.

Nong Khai ligt aan de rivier de Mekong op slechts 24 kilometer afstand van de aan de overkant van de Mekong gelegen Laotiaanse hoofdstad Vientiane. Nong Khai ligt op ongeveer 620 kilometer van Bangkok.

Nong Khai is behalve over de weg ook bereikbaar over het spoor. Het eindpunt van de noordoostelijke lijn van de Thaise Staatsspoorwegen vanuit Bangkok is voorlopig hier.

De eerste brug over de Mekong tussen Laos en Thailand ligt bij Nong Khai en heet de Eerste Thais-Laotiaanse Vriendschapsbrug (een tweede brug, tussen Mukdahan in Thailand en Savannakhet in Laos werd begin 2007 ingewijd). Bij de bouw van de Vriendschapsbrug was in het midden ruimte gelaten voor een spoorverbinding met Laos. Begin 2007 is men begonnen met de bouw van de verlenging van de spoorlijn over de brug naar Laos (voorlopig slechts tot maar kort over de grens; later zal de lijn tot Vientiane doorgetrokken worden). Doordat de stad dicht bij de grens met Laos ligt, wonen er veel vreemdelingen (falangs) in Nong Khai, die regelmatig de grens overgaan om hun visum te verlengen.

zonne-sanders-2020.04.05

Wat leren ze ?

zonne-sanders-2020.04.06

Op het einde was er nog een quiz en kreeg iedereen een kleine attentie, een sleutelhanger, gemaakt door de kinderen van Sarnelli.

nwsbrf-2020.03.37

En zeker niet onbelangrijk voor Zonne kreeg ze een 10 van de meester. Geweldig.