Verslag Leonne Wassen

Verslag bezoek Sarnelli,

Van 5 t/m 18 maart bezocht ik samen met Leon, Henriëtte en mijn man Hugo het Sarnelli House. Ik kan wel zeggen dat dit een overweldigende ervaring is geweest. Dat begon al bij de allerkleinste kindjes in het House of Hope. De een klimt op mijn schoot, de ander trekt mij aan mijn hand mee om de speeltuin te bekijken, een ander kijkt mij met grote ogen aan of begint lekker aan mijn haar te frunniken. Wat me opvalt is dat ik blije gezichtjes zie, echt blij en vrolijk. De volgende keer als ik binnenloop ben ik al bijna een oude bekende.

Maar ook de tienermeisjes in huis Refuge hebben een thuis, ze giechelen zoals dat past bij tieners en willen graag zo mooi mogelijk op de foto. En het is vakantie nu iedereen is relaxed.We bezoeken de biologische mestfabriek. En ook de groentetuin waar onder de leiding en van Mair Phea, veel groenten en kruiden gekweekt worden. Alle deskundigheid heeft ze opgezocht via internet en uitgeprobeerd, wat tot verbluffende resultaten leidt. De jongeren helpen mee tijdens de vakantie

We bezoeken de diverse projecten welke door Stichting Vrienden van Sarnelli in de afgelopen jaren verwezenlijkt zijn o.a. het Healthcentre Maastricht dat gesierd wordt met een mooi logo van de stichting. Verder ook de biologisch mestfabriek waar ieder jaar bijna ongeveer 3000 kg mest geproduceerd wordt. De leerboerderij met een tweetal kleine huisjes voor de jongens welke meehelpen op de 12 rai farm en dan het mooie nieuwe tehuis voor de meiden van Viengkhuk in het House of Refuge. Allemaal zeer mooie projecten waar we zeer trots op mogen zijn.

Healthcentre Maastricht iedere vrijdag open voor mensen van het Outreach Program.

Biologische Mestfabriek goed voor jaarlijks ± 3000 mestkorrels.

De leerboerderij op de 12 rai farm met een drietal kleine woningen voor de jongens.

Het nieuwe onderkomen voor de meiden van Viengkhuk, Het House of Refuge.

Hugo heeft samen met een stel jongens rommel opgeruimd, met enkele grote vuilniszakken gewapend hielpen ze enthousiast mee. Hopelijk gaan ze dat zo blijven doen!

Ook zijn we twee keer naar de H.Mis geweest op zaterdagmorgen, geleid door father Mike. Iedereen zit op de grond en gedurende de mis glippen er steeds nog een paar laatkomers binnen. De meisjes zitten ondertussen elkaars haar te vlechten maar ze zijn er wel!

En dan hebben Leon en Hugo zich gestort op het frietenfestijn. Met twee grote wokpannen worden er 36 kg frieten gebakken. Henriette en ik hebben geschept en uitgedeeld. Dan volgt voor mij geheel onverwacht een bedank ritueel. Waarbij wij 4-en van father Mike en vervolgens van iedereen die er is een wit koordje om de pols geknoopt krijgen en allemaal zeggen of wensen ze iets liefs. Daar heb ik wel een traantje bij weggepinkt wat vervolgens leidde tot hilariteit en nog meer omhelzingen.

Tja, wat zal ik zeggen … het is gewoon fantastisch. De blijheid, de geborgenheid en de veiligheid die je iedereen toewenst hebben in elk geval deze kinderen bij Sarnelli gevonden.

Ik heb lang niet alles verteld, maar kijk op de site, lees de verhalen, bewonder de foto’s, woorden schieten soms te kort.

 

Hartelijke groeten,

Leonne Wassen