Nieuwsbrief Januari 2020

GELUKKIG NIEUWJAAR!

Wij hebben een leuke Kerst gehad. We hadden 18 vrijwilligers en gasten tijdens het diner op de avond van 25 december in Charlene Richard House. Ik kocht een kalkoen in een supermarkt in Udon. Een meisje die daar werkt, kookt de vogel en maakt de vulling en de jus. Het was heel goed gedaan. Drie dames uit Pattaya kwamen voor Kerst en betaalden het kerstdiner voor de kinderen. Ze gaven de kinderen een keuze en de uilskuikens kozen voor pizza! Dus ze kregen pizza, frisdrank, taart en ijs. Toen gingen de kinderen op verschillende plaatsen kamperen. Ze hadden hun eigen welpententen, veel eten en karaoke. Ze hielden twee dorpen drie dagen lang tot het ochtendgloren wakker. Overbodig om te zeggen dat er niet veel kinderen uit hun tenten verschenen door de dag heen. De kinderen kregen veel cadeautjes van Thaise mensen die hen bezochten. Items zoals rijst, bakolie, schoonmaakzeep, snoep, gedroogd voedsel helpt om de grootste nood te ledigen. Andere brachten speelgoed en kleding mee. Onze baby’s kregen veel aandacht van de mensen.

Onze twee meisjes die zwanger waren, kwamen bij ons terug en brachten baby-meisjes ter wereld. De twee moedertjes zijn nu op school. De ene studeert hotelwerk en de andere volgt een cursus schoonheidsspecialiste gedurende drie maanden. Ze wilden dat hun baby’s door Sarnelli House werden gedoopt en geadopteerd. Twee andere meisjes die na een moeilijke start zijn teruggekeerd, gaan in mei studeren, dus voorlopig helpen ze als huismoeders.

Onze moestuin voedt de kinderen en werknemers. We zullen stoppen met planten tijdens het warme seizoen, omdat de tuinen niet worden beschermd tegen de felle zon en het water meestal schaars is voordat de regen komt. We hopen dit jaar een goede rijstoogst te hebben, maar de deskundigen zeggen dat we net als vorig jaar, in droogte zullen blijven. Het heeft nu drie maanden niet geregend waardoor het waterniveau laag is.

Deze maand zullen Kate en Brian terugkeren. Brian moest Thailand verlaten en terugkeren naar Ierland om opnieuw te beginnen met zijn visumaanvraag. Brian schrijft projecten en is onze belangrijkste fondsenwerver. Kate, zijn vrouw, is Australisch en keerde terug naar Sydney om bij haar moeder te zijn. De branden zijn ongeveer 2 mijl van het huis van haar moeder vandaan, maar de rook is moordend.

Ik hoop dat jullie allemaal een gelukkige en gezegende Kerst hebben gehad en moge de goede Heer jullie zegenen met een goede gezondheid, geluk en vrede.

Father  Mike

 

VERDER NIEUWS VANUIT DE STICHTING VRIENDEN VAN SARNELLI

 

Zoals in onze mail aangegeven heeft er een bestuurswisseling plaatsgevonden:

Hierbij willen wij alle vrienden en donateurs van Stichting Vrienden van Sarnelli laten weten dat per 1 januari 2020 Angelique  en Ben Ummels zijn uitgetreden uit het bestuur van de stichting. Vanaf de oprichting zijn zij mede bestuurslid geweest en gezamenlijk hebben wij vele mooie projecten kunnen verwezenlijken. Denk hierbij aan o.a. het Healthcentre Maastricht,  biologische mestfabriek,  leerboerderij en een nieuw tehuis voor de meiden van Viengkhuk. Ben en Angelique blijven zich als vrijwilliger inzetten voor Sarnelli  maar zij zullen geen activiteiten meer doen onder de vlag van Stichting Vrienden van Sarnelli. Wij wensen hun veel succes toe met hun verdere toekomstplannen.

De nieuwe bestuursleden Katja Houtermans, Leonne Wassen en Rob Jongbloed kunt U zien op onze “Home” pagina van de website www.vriendenvansarnelli.nl. en op de pagina “Wie zijn wij” kunt U nog meer over hun lezen.

Leon Castermans