Nieuwsbrief April 2019

Gelukkig (Thais) Nieuwjaar

 

Ons Thaise nieuwjaar bestaat uit minstens 3 dagen dat volwassenen andere mensen nat gooien en hen het beste wensen, en jongeren die water en talkpoeder naar elkaar gooien en veel te veel drinken, Johnny Barleycorn is op bezoek. Onze jongere jongens hebben hun haar geverfd en hebben Mohawk kapsels enz. Nu moeten ze weer wat haar krijgen voor de school weer begint. Er waren veel vrijwilligers om de kinderen te helpen bij de viering. Engelse, Nederlandse, Duitse en Zweedse tieners genoten van de acties en hielden de kinderen in toom. Er is altijd de angst dat een kleintje water naar iemand in het verkeer gooit en geraakt wordt door een voertuig. Er waren ook twee neven van mij uit de VS. Mike en T. J. O Connor maakten planken en deden veel reparatie klussen in onze huizen en ze maakten een werkbank voor onze reparatie werkplaats. Ze zijn weer terug naar de bevroren toendra van Wisconsin, na een verblijf van 3 weken.

Veel kinderen gingen voor een deel van de vakantie naar de zomerschool. Broeder Keng liet een nichtje en twee vriendinnen van haar overkomen  om les te geven in lezen en rekenen aan onze langzamere leerlingen.  De nieuwjaars viering eindigde op de avond van 15 april, dus nu is het tijd om schooluniformen te maken en boeken en schoolbenodigdheden te kopen voor het nieuwe schooljaar dat begin mei begint.

Bovenstaande foto’s geven een impressie van het Thaise Nieuwjaar. Een drie dagen waterfeest.

De reparatieklussende neven van father Mike, Michael en T. Connor.

Eén van onze geweldige weldoeners is Leon uit Nederland. Leon is een Nederlandse stichting voor Sarnelli begonnen en komt ongeveer twee keer per jaar kijken hoe het hier gaat. Tijdens zijn laatste bezoek werkte hij hard aan ons zwembad, repareerde het filtersysteem en maakte het zwembad schoon. Nadat Leon terug ging naar Nederland nam Fr.. Ole de verantwoordelijkheid voor het zwembad over. Kort daarna maakte een kleine jongen gebruik van de mogelijkheid om in het zwembad te poepen. Toen de mede-zwemmers beseften wat er ronddobberde liepen ze letterlijk over water  om het vervuilde zwembad te ontvluchten. Fr. Ole vaardigde orders uit om de drollen er uit te halen en een zak chloor aan het bad toe te voegen. De poeper is voor altijd uit het zwembad verbannen door meedogenloze mede-zwemmers

Toen was er nog niks aan de hand in het zwembad. Maar gelukkig was het binnen twee dagen opgelost.

Ben en Angelique uit Nederland zijn nu weer terug. Ben is een fysiotherapeut in een groot ziekenhuis in Maastricht. Hij is hier om met onze gehandicapte kinderen te werken en met kinderen in het Outreach programma, en ook met alle volwassenen in de regio die lijden, vooral na beroertes. Ik had enorm veel geluk dat ze hier waren toen ik vorig jaar werd ontslagen uit het Aekudon ziekenhuis. mijn rechterkant was gedeeltelijk verlamd, maar het man-vrouw team dreef me meedogenloos naar volledig herstel. Ik zal ze altijd dankbaar blijven.

Nogmaals hartelijk dank voor uw belangstelling en vriendelijkheid jegens onze kinderen.

 

Fr. Mike

Onderstaande foto’s van een geweldige , gezellige dag voor jong, oud, stafleden en volunteers, georganiseerd door een plaatselijke inwoner. De dag begon met een processie, daarna veel sport, muziek, dansen enz.

 

 

VERDER NIEUWS VANUIT DE STICHTING

 

KORT VERSLAG VAN DE LAATSTE WEEK VAN LEON & HENRIETTE  BIJ SARNELLI

 

Het laatste weekend begonnen we met waar ze al twee weken om vroegen “French Friet, French Friet”. Direct na de H.Mis in de kapel van Sarnelli begon ik met mijn twee nieuwe assistenten aan de klus. Debbie, al meer dan 10 jaar een vaste volunteer uit Engeland, en Kate hielpen met het voor- en afbakken van de ongeveer 35 kg frieten. Na ruim twee uren waren we zover en Henriette, Debbie en een viertal andere volunteers hielpen bij het uitdelen van de frieten en frisdrank. Het was weer een ware smulpartij.

De meiden van Lady of Refuge wilden graag leren pannekoeken te bakken. We hebben een tweetal goede nieuwe pannen gekocht en Henriette samen met Debbie hadden de meiden al vrij snel zover dat zij het onder de knie hadden. Een drietal verschillende soorten werden gemaakt met gekocht beslag en zelfgemaakt beslag. Met siroop erbij heeeeeerlijk.

Bij de vorige nieuwsbrief vertelde we al van de mooie actie welke de kinderen van de BSO uit Amby onder leiding van Monique Boers gingen doen t.b.v. de kindeeren van Sarnelli. Wenskaarten gemaakt door de kinderen werden verkocht, een Thaise avond werd georganiseerd, een flessen inzamelactie enz. Het mooie bedrag van € 2650,- werd opgehaald en overgemaakt t.b.v. de kinderen van Sarnelli.

Een mooie actie met een geweldig bedrag, nogmaals onze grote dank.

Op dit moment zijn Ben en Angelique nog bij Sarnelli. In een volgende nieuwsbrief mogelijk een klein verslag. Mensen met Facebook kunnen hun ook volgen onder Stichting Vrienden van Sarnelli.