Nieuwsbrief Januari 2019

Gelukkig Nieuwjaar.

 

We hopen dat iedereen een goede Kerst heeft gehad  en een gelukkig Nieuwjaar!

Het huis van de leerboerderij ligt op een stuk grond van 12 rai (6 acres). Er is een grote diepe visvijver, het huis en een kantoor, een keuken/wasgebouw, een huisje voor twee jongens die klaar zijn op school, een huisje voor de kok en haar man, de klusjesman en een loods voor machines. De twee jongens waren drugs gebruiker maar zijn nu relatief schoon. Beiden zijn HIV positief. De kokkin/wasvrouw is een vrouw die in de vierde klas bij ons kwam en ook HIV positief is. Ze trouwde een echt goede man en ze hebben een leuke kleine jongen.

Op 30 december hadden we ons eerste feest voor de kinderen in het “12 rai” huis, dat bestaat uit ongeveer 7 rai rijstvelden en een tuin/boomgaard. Ik trakteerde op pizza, cake, ijs en popcorn. Elk kind lijkt zo’n goedkoop mobieltje te hebben en ik ging regelmatig op de foto. Ik was tamelijk trots totdat ik er ééntje tegen een ander hoorde zeggen: “Je kunt beter nu een foto samen met hem nemen, want hij is er misschien niet meer zo lang”

Sarnelli kreeg nieuws over een mooi kerstgeschenk, de terugkeer van Fr. Ole, om met de kinderen te werken. Fr.Ole werd tijdelijk op de Internationale School in Bangkok geplaatst. Hij was ook assistent van de Provinciale Penningmeester (Procurator). Nu gaan er geruchten dat hij zelfs Procurator wordt en heen en weer gaat pendelen tussen Bangkok en Sarnelli. We wachten nog steeds op nieuws of Br. Geng verder kan gaan in Sarnelli. Geng is net afgestudeerd aan een cursus over onderwijs aan de KhonKaen universiteit.

Onze verpleegster Kate en haar man Brian zijn met de Kerst naar huis geweest. Beiden zullen begin januari terug komen. Ze zijn een integraal deel van onze familie en worden heel erg gemist als ze langere tijd weg zijn.

 

Er kwam een dame uit Pattaya die een kerst diner voor de kinderen betaalde. En een gezin uit de buurt, die de kinderen met Nieuwjaar van eten en drinken voorzag.

Op kantoor sluiten de dames de boeken en maken zich op om tijdens onze jaarlijkse receptie de onkostenstaat en een algemeen beeld van onze financiële status te tonen. Ik zal dan het budget voor 2019 maken, zodat we de rapporten en financiële verslagen en budgetten kunnen versturen aan de instanties en stichtingen die ons jaarlijks steunen.

 

Het weer is hier zonnig maar best koel. Nieuwjaar bracht koud weer en de verwachting is dat het nog kouder wordt. Toen ik jong was vond ik kou leuk, maar nu lijden mijn oude botten pijn als ik aan koud weer denk. Jaren geleden vroor het verschillende keren in het noord-oosten, waardoor de bananen bomen dood gingen en het leven voor iedereen ellendig was. Zulk weer hebben we in jaren niet gehad.

 

We bidden voor jullie allemaal, dat jullie een goede gezondheid en geluk hebben in 2019.

God zegene u en de uwen!

 

Father Mike