Nieuwsbrief Juni

Ik heb onlangs een 5 jarig meisje met een handicap en een beschadigd hart opgenomen. Ze is vijf jaar oud maar lijkt een twee jarige. De school is weer begonnen en we hebben een groep kinderen “aangekleed” voor het nieuwe schooljaar. Naast onze eigen Sarnelli kinderen hebben we ook bijna 80 kinderen in het Outreach programma. We helpen ook mee bij een Frans programma, “Enfants du Mekong”, dat arme kinderen sponsort. Dus de laatste weken had de staf het druk met het kopen en sorteren van kleding. Iedere school heeft zijn eigen uniformen. Rosario school, bijvoorbeeld, heeft een rode rok en broek voor de meisjes en de jongens op de kleuterschool. De basisschool heeft een blauwe blouse voor de meisjes en een blauwe korte broek voor de jongens . “Junior High” heeft een lange blauwe rok voor de meisjes net als “senior high”. aan het uniform en de kleuren kun je zien naar welke school het kind gaat. Bovendien betalen we voor onderwijs en boeken, reisgeld en lunches. Dus we zijn erg veel dank verschuldigd aan diegenen die deze kinderen sponsoren. Er wordt veel geld uit gegeven aan kinderen op de middelbare school en we hebben hulp nodig van bedrijven en stichtingen, plus alles wat we krijgen van sponsoren. Ik denk dat we alles bij elkaar 250 kinderen helpen.

We hopen dat het nieuwe gebouw voor de Viengkhuk meisjes over ongeveer een maand klaar zal zijn. het is nog steeds niet gelukt om een fundering te graven voor onze watertoren en we moeten de bouwplaats opruimen en een weg aanleggen en ook een muur bouwen om de meisjes binnen en de jongens buiten te houden. De moessons komen eraan dus het kan een modderige boel worden. Als alles klaar is zal het mooi zijn. Twee bisdommen die eigenaar zijn van de grond waar het huidige “Our Lady of Refuge” huis voor meisjes staat (Viengkhuk) zijn bezig om het land (en de gebouwen) te verkopen, dus we moeten verhuizen. De bisdommen gaan het geld opstrijken, dus wij krijgen het geld voor onze gebouwen, bron en elektriciteit niet terug.

Aan het thuisfront is Kate, onze verpleegster, cheffin van de vrijwilligers, en een hard werkende vrouw, die nog veel andere petten draagt, bezig met een heersend drug probleem in de gemeenschap. Haar echtgenoot Brian, is een geweldige fondsen werver en geeft ook les aan de Redemptoristen school voor gehandicapten in Nongkhai en hij geeft Engelse les aan de immigratie politie. Broeder Keng en Brian werken samen bij de beoordeling en aanmoediging van onze studenten. Broeder Keng staat in nauw contact met onze middelbare school kinderen en zij die elders studeren. Hij vergezelt ze bij het zoeken naar kamers en zorgt er voor dat de kinderen fatsoenlijke verlichting, bedden en ventilatoren hebben voor hun kamers.

De Broeder en Kate verzorgen ook ons Outreach Programma. Ieder huis wordt geleid door een huismoeder, of in het geval van het “Gary en Janet” huis voor jongens, één van onze jonge mannen, hij heet Jay, die net van school is. Zij vergaderen iedere maandagochtend om verschillende problemen en maatregelen te bespreken om de huizen goed the laten functioneren.

 

Alweer bedankt voor de geweldige bijdrage voor de kinderen en hun opvoeding! Ik ga naar huis in de VS op 20 juni en kom 20 augustus terug. We bidden iedere avond voor u en de uwen.

 

Father Mike