Nieuwsbrief Maart 2018

Groeten uit Don Wai,

Deze maand schrijf ik de nieuwsbrief omdat Fr. Mike zich de laatste weken niet zo goed voelt. Op 3 maart vertoonde Fr. Mike lichte symptomen van een beroerte. Zijn neef, Michael O’Connor, Michael’s vrouw Janet en dochter Elizabeth waren bij Fr. Mike en merkten op dat hij moeilijk sprak en aan de rechterzijde verzwakt was. Onze verpleegster, Kate Introna, besloot dat een bezoek aan het AEK Udon International Ziekenhuis in Udon Thani noodzakelijk was. Fr. Mike werd opgenomen en bleef een week in het ziekenhuis. Hij is nu thuis om te herstellen en gaat merkbaar vooruit sinds zijn terugkomst. Gelukkig voor Fr. Mike arriveerde, de dag dat hij werd opgenomen, Ben Ummels, sinds lange tijd een vriend van Sarnelli via zijn organisatie Stichting Vrienden van Sarnelli. Ben is een ervaren assistent fysiotherapie, gespecialiseerd in revalidatie en heeft nu een nieuwe patient in een revalidatieprogramma, ondersteund door zijn team in het Maastricht UMC ziekenhuis. Al een week sinds zijn thuiskomst werkt Fr. Mike hard aan zijn herstel, wandelt iedere dag, doet fietsoefeningen en is iedere dag in het zwembad en is al in een veel betere conditie. Wij vragen u voor Fr. Mike en zijn genezing te bidden.

Het leven van de kinderen gaat door, hoewel ze graag willen dat hun “vader” weer beter wordt en ze willen allemaal graag bij hem op bezoek. De schoolvakanties zijn begonnen en de kinderen zijn vol energie en opgelucht dat de examens er op zitten. Vrijwilligers zijn al gearriveerd en zij gaan helpen om de kinderen bezig te houden met zwemmen, voetballen, kunst en knutselen. Er zijn Engelse lessen, een badminton toernooi en uitstapjes naar Nongh Khai. De temperatuur gaat omhoog en in de huizen van de kinderen is het rond de middag erg rustig omdat iedereen uit de zon blijft een een middagslaapje doet. Maar ’s morgens vroeg en in de namiddag is het druk op de speelplaatsen, basketbal en voetbalvelden, met activiteiten, lawaai en gelach.

Deze maand zijn er 19 kinderen geslaagd voor de middelbare scholen, vakonderwijs en hogere opleidingen en we zijn trots op hun prestaties. Broeder Keng heeft hen allemaal geholpen bij hun beslissingen over de volgende stappen op hun reis door hun opleiding, en dit betekent dat een paar oudere teenagers Sarnelli zullen verlaten om een paar jaar elders te gaan studeren. een artikel over hun diploma uitreiking staat hieronder, met een paar fot’s van de kinderen tijdens de ceremonie.

Het werk aan het nieuwe huis voor de meisjes van Vienkhuk gaat door, zelfs op de hete dagen. het bouwteam werkt hard en is op schema. Fr. Mike en de staf van Sarnelli zijn erg onder de indruk van de geboden hulp bij dit dringende en onverwachts noodzakelijke project, maar er moet nog heel veel meer gebeuren voordat de meisjes er in kunnen trekken. Er moet een diepere bron worden gegraven, een watertoren bouwen en een muur rond het terrein worden gebouwd.

Niets van dit alles, het nieuwe gebouw, het opvoedingsprogramma, zou mogelijk zijn zonder de steun van onze vrienden, sponsoren, donoren en stichtingen in de hele wereld en we blijven ongelooflijk dankbaar voor uw goedheid en liefde. Hopelijk zal Fr. Mike de volgende nieuwsbrief weer schrijven. In de tussentijd blijft u allen in onze gedachten en gebeden van onze kinderen en de staf.

Brian O’Riordan