Nieuwsbrief januari 2017

Januari 2017

Gelukkig Chinees Nieuwjaar ( het jaar van de Kip)

De opwinding van het traditionele Nieuwjaar is voorbij, en nu hebben we weer te maken met het Chinese Nieuwjaar. Het is geen goede tijd om op reis te gaan. Ik had overwogen om naar Bangkok te gaan voor een Bijbel congres, maar heb besloten om het niet te doen. Ik hou niet van wemelende mensen massa’s.

Ik dacht dat het aantal kinderen zou terug lopen, maar er blijven kinderen bij komen. We zijn terug bij meer dan 160 kinderen. Mensen zoals jullie maken mijn werk zo veel gemakkelijker.

De feestdagen zijn voorbij en de kinderen zijn terug naar school tot begin maart. Voor we ze terug stuurden hebben we de ouderen het veld op gedreven om zoete mais te planten. We hebben daar een vijver, gevuld met water en varkensmest, die we leeg gaan maken, we pompen de vloeistof over de mais planten. Wanneer het rijp is, eten de kinderen dagenlang zoete mais.

Ongeveer 6 weken geleden hebben we een schattige kleine baby opgenomen, een meisje, Nicha. Ze komt bij nog een nieuwe baby, Miss Honey. Ook heb ik vorige week nog een baby opgenomen. Haar moeder is een “dame van de nacht” en ook een soort echtgenote van een man in Chaiyaphum. Hij probeerde haar tot een abortus te dwingen en toen ze dat niet wilde dwong hij haar het kind af te staan. Het ministerie in die provincie nam contact op met ons en nu hebben we de 3 weken oude Michelle bij ons. Het is een klein ding, net uit de couveuse.

Dit is de tijd dat de kinderen uit groep M 6 (de hoogste op de middelbare school) beginnen te denken aan hun toekomst. Die met de beste cijfers zullen naar de universiteit gaan, anderen kiezen voor beroepsonderwijs en overwegen de opties, welke vakken ze zullen kiezen die tegemoet komen aan dat wat ze nodig hebben en willen. Sommige anderen, een klein aantal, maar ook onze kinderen, krijgen de kans om te studeren in weekend cursussen en in de week voor Sarnelli te werken. Op dit moment hebben we 6 jongens die dit doen.

Onze twee blinde kinderen, Mr. Bank en Miss Nut gaan naar speciale blindenscholen en doen het echt goed. Ze hopen een graad aan een Universiteit en een goede baan te krijgen. Beiden zijn geweldige kinderen met een geweldig gevoel voor humor. De Redemptoristen in Pattaya hebben een school voor blinden, maar ze nemen geen kinderen die HIV positief zijn.

Onze verpleegster Kate was een maand in Australië bij haar moeder en bezocht al haar familieleden. Haar man Brian vertelde me zojuist dat ze weer een visum heeft gekregen om een jaar in Thailand te wonen en te werken. Onze vrijwilligster uit Oberhausen, Lara, is opgewonden omdat haar familie op het eind van de maand op bezoek komt.

Ik hoop dat de Goede God u allen zegent met een goede gezondheid en geluk in het jaar 2017. Nogmaals, dank u zo zeer voor uw vrijgevigheid en belangstelling voor de kinderen.

Father Mike