50 JAAR MISSIONARIS SARNELLI HOUSE

Op zaterdag 23 januari, werd het jaarlijkse Kerkfeest voor de Cornelius Kerk in het dorp Pi Si Tong gehouden. Fr. InTee, de pastoor, combineerde het bezoek van de Bisschop voor bevestiging en een ontmoeting met de mensen met de opening van de nieuwe openlucht (Sala in het Thais) paviljoen. Het werd officieel het Fr. Michael Shea Paviljoen genoemd.
De tekst, in het Thais, op het nieuwe paviljoen luidt:

“Het Fr. Michael Shea Paviljoen, 50 jaar Missie Priester, 2 februari 1956-2016”

 

 

 

De zegening door Bisschop Joseph Luechai Thatwisai en daarna het officiële lint knip ceremonieel werd mooi door Fr. Intee gecoördineerd en uitgevoerd. Voor en na de Mis werd er gedanst en waren er begroetingen met allen. De dames van de parochie, veel van hen zijn personeel van Sarnelli House, dansten door de smalle dorpsstraten en stonden langs de weg terwijl Fr. Shea en de Bisschop naar de kerk liepen. De meisjes van Jan en Oscar dansten en de meisjes van ” Our Lady of Refuge Home for Girls” en de meisjes van Nazareth House waren allemaal gekleed in traditionele Thaise en plaatselijke Isaan kostuums en vermaakten de gasten met hun dans. Meer dan 10 priesters uit de buurt kwamen de H.Mis meevieren en deelden in de feestelijkheden rond Fr. Shea. Er werd een uitgebreide lunch geserveerd, door alle lokale dames, die tafels hadden gedekt en enorme pannen met lokaal voedsel hadden bereid voor de menigte, de kinderen genoten. Er werden voetbalwedstrijden gespeeld tussen naburige parochies, (helaas verloor Sarnelli House) Het dorp vierde feest tot laat in de avond en de kinderen genoten van overvloedig eten, muziek, dans en vrienden ontmoeten.