Nieuwsbrief september 2014

September 2014

Het jaar is al weer gevorderd en ieder jaar om deze tijd beginnen de voorraden te slinken. Bovendien hadden we in mei nog maar 135 kinderen, maar dat aantal is sindsdien weer omhoog gesprongen.

We hebben heel veel regen gehad en de Mekong rivier stond erg hoog. De mensen willen regen maar niet zoveel dat de Mekong rivier buiten haar oevers treedt. Dat is twee maal gebeurd sinds we hier 15 jaar gelden begonnen zijn. God zij dank hebben we nu het nieuwe” Gary en Janet Smith” gebouw, voor het geval dat we de Viengkhuk meisjes moeten verhuizen. Op dit moment gaan de, wat minder begaafde kinderen naar de Nong Song Hong’s school voor beroepsonderwijs. Het is een gratis regeringsschool, de jongens leren er lassen, worden monteur, reparateur, elektricien of metselaar. Het is een praktijkschool voor de wat langzamere kinderen en ze leren er een vak. Zij hebben een plaats die zij “thuis” noemen in het “Gary en Janet Smith” gebouw totdat ze een baan hebben gevonden.

Het weekend van 6 en 7 september gingen Father Ole en Broeder Keng naar Bangkok, afgeladen met spandoeken en fotoborden, om te preken voor de “Missionaris van de Maand”. Iedere maand, op de eerste zondag, gaat een van de Redemptoristen priesters of broeders over hun werk vertellen. De Heilige Redeemer parochie in Bangkok is een kerk van de Redemptoristen, en meer dan 50 nationaliteiten gaan hier ieder weekend naar de mis. Er waren in totaal 10 missen dat weekend, 5 in het Thais en 5 in het Engels. Op hetzelfde moment was Fr. Chuck geld aan het inzamelen in de St, Michael Kerk in Wheaton, IL. Ole en Keng, samen met Chuck deden het geweldig met hun inzameling. En wij zijn in staat de hongerige wolven van de deur te houden!

We zijn met 8 nieuwelingen naar het Khonkaen Universiteits ziekenhuis, ook wel Srinakarin ziekenhuis gegaan. We moesten onderzoeken wie er HIV/aids hadden en wie ook nog TB. Twee van hen hebben zeker AIDS en TB, en de bloedmonsters worden naar Bangkok gestuurd om te kijken wie besmet is en wie niet. We hebben ook een 11 jarig meisje met het Down syndroom opgenomen, die gedurende jaren ernstig was mishandeld en verkracht. Ze heeft ernstige gezondheidsproblemen waar we nu aandacht aan besteden.

We gaan ook een jongetje van 2 ½ jaar opnemen, die we zullen testen op aids en TB omdat zijn moeder aan alle twee lijdt. De moeder is verhuisd naar Bangkok en het kind werd vastgebonden terwijl de twee oude mensen werk probeerden te vinden. Hun armoede is verschrikkelijk. We gaan proberen om de twee oude grootouders in ons katholieke bejaardenhuis in Udorn te plaatsen.

We kijken uit naar de drie baby’s die op het punt staan geboren te worden. De moeders willen ze niet hebben dus nemen wij ze op.

Wederom mijn dank voor uw zorg en medeleven met de kinderen van Sarnelli. We bidden elke avond in onze mis bij het avondgebed voor u.

Dank u,

Fr. Mike