Nieuwsbrief oktober 2014

Het is herfst

De herfst is begonnen en ons gastenverblijf zit sinds september vol met buitenlandse vrijwilligers uit verschillende landen. Ik heb een jonge moeder, nog geen 30 jaar oud, die aids heeft, aangenomen om te helpen bij het koken en wassen. Eén vrouwelijke gast ontdekte dit en vertrok nog dezelfde dag.

Dit is de tijd van het jaar dat we wachten op de rijstoogst en dat de kinderen bijna een maand schoolvakantie hebben. Huis voor huis nemen we hen mee op excursies en onlangs hadden we een “velddag” ( een jaarlijkse gebeurtenis) met de kinderen en het personeel (behalve deze oude man). Fr. Ole en Br. Keng verzorgden een prachtige show. Beiden waren nauwelijks meer in staat te lopen en te spreken na deze dag vullende gebeurtenis, zij zijn nog steeds moe van het schreeuwen en aanmoedigen! Maar de kinderen en het personeel hadden dikke pret!

 

De jongens van Sarnelli hadden ook nog een dag meegedaan aan een voetbaltoernooi. De warmte(32°C) was geen probleem voor de jongens. Als echte voetbalcoach Fr. Ole.

 

Het noordoosten is nog steeds heet en vochtig, maar de boerenbevolking zegt dat de moessons verder naar het zuiden zijn gegaan. Maar niemand weet wat er zal gaan gebeuren. Onze rijst ziet er redelijk uit, maar heeft nog geen korrels gevormd tot nu toe. En dat maakt ons een beetje nerveus. Maar twee jaar geleden heb ik twee vijvers gegraven en nu pompen we water naar de verdroogde akkers om de rijst klaar te krijgen om te oogsten.

Eerder dit jaar hebben we een schenking gekregen om een (stro) pers te kopen en uiteindelijk hebben we er één gekocht. Dit stelt ons in staat om het stro te persen en niet zoveel te verspillen. Andere boeren zijn ook geïnteresseerd om onze pers te huren om ook hun hooi en stro te persen.

De meisjes van St. Patrick’s zagen dat twee van hun vriendinnetjes, gehandicapt door aids, nieuwe fietsen kregen met steunwielen. Ze wilden ook zelf graag fietsen hebben dus ik heb mijn best gedaan om nog vijf fietsen te kopen. Ze gaan zullen gaan vechten als boeven om de nieuwe fietsen, maar vanwege mijn salarisschaal moet iemand anders zich daar maar druk over maken. Ik heb ook een fiets, met steunwielen, gekocht voor een meisje met het syndroom van Down.

Onze nieuwe kinderen blijken het heel goed te doen. Deze week nemen we weer drie kleine kinderen op uit de buurt. De moeder is gestorven aan een hersentumor en de vader is een drugs dealer. We verwachten nu ook, iedere dag, de geboorte van twee baby’s.

Wederom. Hartelijk dank. We gedenken u in onze dagelijkse gebeden, en vragen de Goede God voor u allen om goede gezondheid, geluk en vrede. Moge de Heer u en de uwen zegenen

Father Mike Shea

 

Ook de jongens en meisjes van House of Hope moesten bezig gehouden worden.