Nieuwsbrief juli 2014

Juli 2014

Ik schrijf deze maandelijkse bijdrage tijdens de afwezigheid van Fr. Mike Shea. Ik verwacht een probleemloze, rustige maand nu de scholen weer begonnen zijn, maar dit is onmogelijk in Sarnelli House.

Na de herindeling van de kinderen en de huizen – de jongens bij de jongens en de meisjes bij de meisjes – lijkt het tamelijk goed te werken. De oudere meisjes vinden het fijn om samen te zijn en ze hebben dezelfde interesses. Mae Wan is een goed voorbeeld voor ze en neemt ze mee naar de mis op dinsdag en donderdagavond. Ik laat de oudere jongens voetballen als antwoord op de Wereld Kampioenschaps koorts. Ze vinden het heerlijk om te spelen en hebben ieder zaterdagmiddag een vaste wedstrijd. De kinderen uit het dorp doen ook mee. Sommigen doen het heel goed. Ik denk erover om een voetbaltrainer te zoeken voor de schoolvakantie in oktober. Heeft er iemand interesse?

 

Diverse elftallen werden natuurlijk uitgebeeld. En oranje mocht natuurlijk niet ontbreken.

 

Brother Keng probeert de jongens nog wat meer kennis van voetballen bij te brengen.

 

Juichen na een doelpunt. Helaas ook wat blessures, hier Apec geblesseerd.

 

Uiteindelijk zijn de moessonregens gekomen. Het kwam tamelijk laat en we weten niet of dit jaar de regen aan zal houden. In ieder geval beginnen we met rijst planten in de derde week van juli. Het duurt ongeveer drie weken om het allemaal klaar te krijgen. Ik zal de kinderen boven groep 5 vragen om 3 zaterdagen mee te helpen. Ze vinden het prachtig. Het personeel zal de rest van het werk doen. Rijst is heel belangrijk voor ons. We hopen op veel regen en een goede oogst dit jaar. Bid voor ons!

De zusters van de Rosario school sturen leerkrachten om onze kinderen op zaterdagochtend les te geven. Dit begint de derde week van juli. We hopen dat dit helpt om onze kinderen beter te leren lezen en schrijven. Wanneer ik ze dit vertel zijn er sommigen die applaudisseren en anderen roepen “nee”. Veel succes!

Als je je afvraagt welk kind nu het populairst is? Het is Titus, een baby van 4 maanden. Hij is zo leuk en vind het fijn om door iedereen te worden vast gehouden. Hij is sinds zijn geboorte bij ons. Ik heb hem nooit zien huilen. Hij geniet van onze grote Sarnelli Huis familie. Zijn oma en moeder hebben hem gisteren voor goed mee genomen. We zullen hem beslist gaan missen. En ik ook.

Er zijn weer geldinzamelingen in juli. Een grote en trouwe is Ceboride in Wisconsin, VS. Dit is in de derde week van juli. We wensen hen het beste en bedanken de rijders en supporters bij voorbaat. Ook een fietstocht van Patrick Mans. Hij reed voor onze kinderen de Zillertal Fietstocht in Oostenrijk Hij haalde $12.000 op Super! Binnenkort komt er onder de rubriek “Foto’s en Verhalen” een apart verhaal over deze geweldige prestatie.

Ik ben overweldigd door uw steun. Hartelijk dank namens de kinderen en de staf van Sarnelli Huis.
Hier is alles goed, niemand hier heeft serieuze problemen. Ik heb een berichtje van Fr. Mike Shea uit de VS. “Mijn gezondheid is goed!! De oogarts verontschuldigde zich voor de dure injecties en zei me dat, hoewel mijn ogen niet echt goed zijn, ze sinds vorig jaar niet zijn achteruit gegaan. Ook mijn bloedsuiker, bloeddruk en andere zaken zijn verbeterd. Nog één test voor huidkanker. De Ceboride krijgt vorm, tot dusver hebben we 26 deelnemers. Zij hebben de race terug gebracht naar 54 mijl. Do de groeten van mij aan Fr Khai, ik verveel me en ben er klaar voor om naar huis te komen…..” Dat was het van hem!
Fr. Khai, een nieuw gewijde priester, is bij ons om tot november te helpen. Broeder Dtic is verhuisd naar een post bij de Fr.Ray stichting in Pattaya.

Dank u dat u mijn bijdrage leest. Sorry voor mijn Engels. Ik heb Kate gevraagd het te corrigeren maar ze zei ”je kunt het”. IK hou u volgende maand weer op de hoogte. Blijf gezond en wij denken aan u in onze gedachten, harten en gebeden.

God zegene u, altijd en op alle manieren.

Hoogachtend,

Fr. Ole