Nieuwsbrief mei 2014

In de mooie meimaand

Ik schrijf deze brief een beetje later om iedereen te bedanken voor de donaties voor de scholen die jullie hebben gestuurd voor de kinderen van Sarnelli. Uw donaties kwamen precies op tijd. We zoeken fondsen voor vijf 12-13 jarige meisjes, die aids hebben. Ze werden naar ons gestuurd door het ministerie van Welzijn en we haasten ons om hun schooluitrusting te kopen en er ook zeker van te zijn dat ze juiste medicijnen en onderzoeken krijgen. Sommige scholen zijn alweer aan het nieuwe schooljaar begonnen.

De Amphurs ( gemeenten of parochies) hebben nu namen en plaatsaanduidingen op hun computers en we zijn tamelijk succesvol geweest in het opsporen van verloren relaties van veel kinderen. Daarom zijn sommige kinderen naar huis en familie gegaan. Sommigen gingen naar huis en kwamen binnen een paar dagen weer terug. Ze hebben aids en dat zie je niet, maar ze werden toch niet goed ontvangen door alle familieleden. Het trieste is dat ze al zo vaak gekwetst en vernederd zijn en daarom blij zijn weer terug te zijn in Sarnelli. Ik heb echt medelijden met deze kinderen. Ik heb ook medelijden met hen die geen familieleden hebben die ze kennen, of geen idee hebben waar ze zijn. Eén jongen ontdekte waar zijn moeder was en het personeel reed hem naar huis en kwam er achter dat de moeder eind december vorig jaar was overleden. We ontdekten ook waar Bek’s moeder nu uithangt. Ze zag hem niet meer nadat ze uit de gevangenis kwam, vroeg nooit naar hem, noch kwam ze terug om hem te zien. (als klein jongetje werd Bek opgesloten met zijn moeder toen ze veroordeeld was als drugs koerier. We kregen hem vrij en verzorgden hem). Ze hertrouwde en negeerde de jongen. Hij zegt dat hij niet geïnteresseerd is om haar te zien. Hij is groot, ziet er goed uit, is beleefd en gedraagt zich uitstekend. Maar van binnen moet het pijn doen.

Zoals ik hierboven al meldde hebben Welzijn en het ziekenhuis 5 meisjes met aids gebracht. Vier van hen gaan naar de middelbare school en nummer vijf is een meisje van 3 met aids en TB. De kleine gaat bij ons in quarantaine totdat de TB medicijnen aanslaan, omdat ze zo nu en dan medicijnen heeft gekregen, niet regelmatig, ziet het er niet goed uit. Het medicijn kan tegenwerken en inderdaad spreidde de TB zich uit door haar lichaam. Ik weet niet veel van de 5 meisjes, alleen dat er twee uit de provincie Kalasin, ten oosten van ons komen en drie uit de provincie Loei, ten westen van ons.
Dank u hartelijk voor uw gulheid, vriendelijkheid, interesse en zorg voor de kinderen van Sarnelli House. Moge God u zegenen.

Met dank,

Father Mike