Nieuwsbrief januari 2014

Gelukkig Nieuwjaar!

Onze kinderen zijn net terug van hun kampeer verblijf in de bergen van Nongbualampoo. Het was er echt koud en ze zijn blij weer thuis te zijn, met warm water douches dankzij een gulle gever uit Texas.
We hebben een meisje van twee jaar opgenomen, bij ons gebracht door het ministerie van Welzijn. Kingkaew was erg mishandeld door haar moeder, die duidelijk geestelijke problemen heeft. Ze heeft Kingkaew’s been gebroken, haar rug beschadigd en haar hevig op het hoofd geslagen. In het begin was ze angstig en verlegen maar nu heeft ze zich aangepast. Ze is een vrolijk meisje en erg beleefd. Maar dat zal niet lang duren tussen deze groep boefjes.

 

Mer Phea, hoofd van House of Hope, waar kinderen tot ± 6 jaar verblijven tijdens een mooie middag samen spelen op het dichtbij gelegen voetbalveld. Kingkaew is het meisje links met de bal. Het meisje rechts in de armen van Mer Phea is Nuna.

 

Onlangs werden we gevraagd om een 18 jarig meisje uit de provincie Nakonpanaom, oost van ons, op te nemen. Haar familieleden stierven aan aids en zij werd opgenomen door het gezin van haar oom. Toen ze er achter kwamen dat ze HIV had, toen ze twee jaar was, werd ze achter gelaten bij de gezondheidsdienst. Deze mensen stuurden haar naar het Noordoostelijke meisjes weeshuis, ten zuiden van Udorn. Ze is daar 15 jaar geweest en ze is getrapt en geslagen door het personeel. Dr. Pope, van het Srinakarin universiteits ziekenhuis behandelde haar voor aids en zag de kneuzingen en het opgedroogde bloed. Hij is een geweldige dokter en toen hij mij vroeg haar op te nemen voelde ik mij daartoe verplicht, hoewel we normaal alleen baby’s en kinderen opnemen. Het is een knap meisje. In het begin zag ze er een beetje neerslachtig en triest uit. Nu is ze gelukkig en praat en ze gaat nu met haar vriendinnen naar school. Op 12 december kregen we ook een 18 jarig meisje, dat er uit ziet als 14. Ze komt van Pataya en heeft een ernstige vorm van aids en krijgt een speciale behandeling.
Ik ontmoette ook een meisje van de universiteit die 8 maanden zwanger is. Wij zullen haar baby op nemen zodra die geboren is zodat het meisje haar studie kan afmaken en verder kan gaan met haar leven. Ze was het slachtoffer van een verkrachting onder invloed van drugs. Het is echt een aardig kind, 19 jaar. Het is beter haar financieel te helpen en haar baby op te nemen dan een abortus. We gaan ook een jongetje opnemen die nog steeds in een couveuse ligt. Zijn moeder had aids en stierf een week na zijn geboorte. De eerste maanden zullen we niet weten of hij aids heeft. En onze laatste baby komt deze week, twee weken oud en ongewenst door de moeder.

 

In het weekend helpen de kinderen op de zaterdag met en afsnijden van de rijst. Dit jaar was een vrij goede oogst zodat er waarschijnlijk rijst voor het gehele jaar is.

 

Er waait een ijskoude wind uit het noorden en de rijst is geoogst en in de graanschuur. Dit jaar hebben we waarschijnlijk genoeg rijst om de kinderen het hele jaar te voeden. We hebben ook genoeg voor de mensen in het Outreach programma.

Nogmaals, allen dank voor uw goedheid en belangstelling voor de kinderen. We bidden iedere avond voor u en de uwen. Moge de Goede God u allen een goede gezondheid, geluk en vrede schenken gedurende 2014.

Father Mike