Brei-Oma Wageners

Met dit verhaal willen wij U allen kennis laten maken met brei-oma Wageners. Brei-oma Fien Wageners, de moeder van mijn vrouw Henriette, breit al meer dan 40 jaar voor vele goede doelen o.a. Zonnebloem. Sinds de oprichting van onze stichtingVrienden van Sarnelli in 2008 heeft zij al honderden poppen gebreid.
De eerste paar honderd poppen waren voor alle kinderen van Sarnelli. In onze koffers zaten in deze beginperiode naar Sarnelli dan ook meer poppen dan andere dingen. De kinderen waren er ontzettend blij mee. De een maakte er een knuffelpopje van, de andere ging ermee naar bed, weer een ander nam hem mee naar school enz. Om al deze poppen klaar te krijgen staat ze ook iedere morgen om zes uur op!! Het ontbijt neemt ze de avond ervoor mee naar haar kamer om zodoende geen tijd te verliezen. Ook heeft ze een paar andere vrouwen laten mee breien maar deze deden het in haar ogen niet goed genoeg en zij moesten maar ander breiwerk doen, zij breit wel zelf voor haar “eigen kinderen van Sarnelli”.

 

Honderden poppen heeft ze gebreid die we allemaal meegenomen hebben naar de kinderen van Sarnelli

 

Kinderen van House of Hope zijn hier allemaal de meegebrachte spullen aan het uitpakken

 

Tegenwoordig breit ze in opdracht van andere mensen iedere pop die je maar wilt. Van Bert en Ernie, Mickey Mouse, Winnie de Poeh, Bumba te veel om op te noemen. Het geld dat dit oplevert gaat in een spaarpot die tweemaal per jaar geledigd moet worden om het geld bij Sarnelli af te leveren.
Onlangs is zij voor al dit goede werk beloond met de taart van de Maaspost. Ook heeft ze door al dit breiwerk ook vele andere weten te inspireren voor het breien. Samen heeft ze dan ook met de breiwerkclub van Zorgcentrum de Koepelhof, haar huidig woonadres, van deze overheerlijke taart kunnen genieten.

 

Vandaag de dag breit ze de poppen die ze zelf verkoopt en het geld gaat in de spaarpot voor Sarnelli.

 

We hopen dat zij nog vele jaren met haar breiwerk voor onze stichting kan blijven werken en zodoende de kids van Sarnelli kan helpen een goed leven op te bouwen.
Wij als stichting van Sarnelli zijn ontzettend blij met deze vrijwilligers die zich zo inzetten om al onze doelstellingen proberen waar te maken. Oma Fien Wageners is één van hen.

Father Mike Shea, staf en kinderen zijn haar hier ook ontzettend dankbaar voor.

Leon