Bezoek Thaise paters

Beste vrienden van Sarnelli,

In Augustus heeft Fr. Olé, opvolger en rechterhand van Fr. Mike Shea, met 4 Aziatische collega’s een bezoek gebracht aan ons kikkerlandje. De heren hadden voorafgaand aan dit bezoek een intensieve en interne cursus van 3 weken over het Geloof gevolgd in Rome. En voordat ze weer verder trokken naar Ierland waar opnieuw een training van 3 weken
in het kader van Child Policy op hun wachtte wilden de heren even bij tanken bij vrienden in Holland! Wij dus 🙂 Voor de 4 jonge Thaise Priesters en Broeder was het een eerste bezoek aan Europa. En om hun natuurlijk zoveel mogelijk te laten zien van ons mooie Nederland hebben we ze 5 dagen op sleeptouw genomen.

Met hulp van vrienden, kennissen en familieleden is het ons gelukt om een leuk programma samen te stellen. Zo hebben we de dag van aankomst een bezoek gebracht aan Brussel, hun een Belgische Biertje, een Brusselse Wafel en een Vlaams frietje laten proeven. Ook Manneke Pis werd op de foto gezet. Al konden ze het niet laten om hun verbazing uit te spreken over zóveel ophef om zó iets kleins……. 🙂

 

Dag 2 waren we uitgenodigd voor een rondleiding en lunch in het Klooster van Wittem. In
Wittem begint de “oorsprong” van Sarnelli. Vanuit hier zijn de eerste redemptoristen over de wereld getrokken. Voor onze vrienden een bijzondere plek om te bezoeken. Zij noemen dit liefdevol “Grandpa’s House”!
Na de lunch vertrokken we naar Het Fransiscus Oord in Houthem. Hier kregen we een rondleiding. Fr. Olé en Friends waren verbaasd over de vele hulpmiddelen die wij beschikbaar hebben om kinderen met een beperking te helpen. Deze middelen en kennis zou zo welkom zijn in Azië! Er werden foto’s genomen van een aantal hulpmiddelen die misschien wel goedkoop kunnen worden nagemaakt in Thailand zodat ze in het Outreach kunnen worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan een stoel voor Nuna, zodat ze zelf rechtop kan zitten.
Deze interessante dag werd afgesloten met een tuinfeestje met vrienden en familie en een “Thaise Boys Band”.
Dag 3 moesten we erg vroeg uit de veren 🙂 Op naar Amsterdam! Nardy Jaspers, een neefje van Ben, kent Amsterdam op zijn duim en had een leuk programma voor ons uitgestippeld. Een gratis bezoek aan het Van Gogh Museum, een wandeling langs de grachten, De Wallen en zelfs een bezoek aan coffee shop Bulldog stond op het programma. Onze vrienden keken hun ogen uit in deze stad! Op culinair niveau deze keer een kroketje, kaas, jenever en haring….. dit laatste was overigens niet zo’n succes 🙂 De dag werd afgesloten met een rondvaart over de Amsterdamse Grachten dat gesponsord werd door Hubert Ummels van Staffable.

 

 

 

Dag 4 droegen onze vrienden samen met Kapelaan Roderick van Attekum een mis op in de St. Servaas Kerk van Maastricht. Fr. Olé en Friends vonden het een hele eer om samen met een jonge collega de dienst te mogen doen. Kapelaan Van Attekun nam nog de tijd om ons een rondleiding door de kerk, de toren en de schatkamer te geven.

 

Nadat we s’middag op het station van Maastricht met witte zakdoekjes (:-)) afscheid namen van Fr. David en Fr. Bert werden er nog een paar souvenirs in Maastricht ingeslagen. Want tja… hun bezoek zit er alweer bijna op!

Dag 5 was nog even spannend! Fr. Olé, Fr. Mattey en Br. Tueng vertrokken vanaf Vliegveld Maastricht. Nu wonen wij op nog geen 10 minuten rijden van de luchthaven maar nog waren we bijna te laat!!Wat we nog niet vermeld hebben in dit verslag is dat onze Thaise vrienden nogal “relax” zijn…. niet zo op de tijd letten. Waar wij Westerlingen steeds maar weer het “race tegen de klok” gevoel hebben, kennen zij dit absoluut niet. Want… al kom je 5 minuten voordat de Gate sluit aan…. dan ben je toch ook nog op tijd? Wie is hier nu gek? (hahaha)

Lieve vrienden van Sarnelli, zoals jullie kunnen opmaken uit dit korte (!) verslag hebben
Fr. Olé en Friends genoten van hun eerste en waarschijnlijk ook laatste bezoek aan Europa. De mensen, de kinderen, hun werk, hun thuis wacht op ze 🙂 Ze zijn onmisbaar!

Jullie moeten weten dat wij iedere keer weer met open armen worden ontvangen bij Sarnelli. Nooit is hun iets te veel! Voor ons, Leon , Henriette, Ben en ik was het dan ook geweldig om hun een keer hier te mogen ontvangen, hun in de watten te leggen, hun een andere kant van de wereld te laten zien.

Eindelijk konden we iets terug doen!

Liefs,
Angelique