Nieuwsbrief juli 2013

Beste vrienden!

Dank jullie hartelijk voor jullie voortdurende belangstelling, vriendelijkheid en zorg voor onze kinderen. Al onze kinderen, op twee na, zijn nu terug naar school. Zelfs onze blinde kinderen gaan naar een openbare middelbare school, Viengkham. Slechts twee kinderen blijven thuis, een van hen is onze nieuwste engel gezonden door de Heer, Nuna. Nuna is een 4-jarige meisje, dat door haar vader verlaten was, samen met Nuna’s 12-jarige zusje. De vader ging er vandoor met een andere vrouw. Deze twee kinderen leefden in een ongelooflijke armoede, en de zus van Nuna’s, dan ongeveer 9 of 10 jaar oud, ging niet naar school en deed haar best om Nuna op te voeden. Het Koninklijke Thaise Ministerie van Gezondheid vond deze twee zielige, verhongerde, arme kinderen. Zij zorgen voor de zus en wij hebben Nuna, die aids heeft, en blind, kreupel, gedeeltelijk doof en stom is. Ze is te zien in onze nieuwste Sarnelli Nieuwsbrief, geschreven door onze verpleegster, Kate.

 

Somyai,de assistent van Kate welke alle administratie bijhoudt in het healthcentre, hier met Nuna. Somyai heeft zelf een dwarslesie opgelopen toen ze zeventien jaar was en ongelukkig is gevallen met douchen.

 

We hebben genoeg water in de rijstvelden en we planten ieder weekend rijst. Het personeel plant door de week. Er staat veel water in onze vijvers, en we hebben genoeg kunstmest, gefabriceerd in onze “fabriek”, voor alle velden. Deze mooie fabriek helemaal gesponsord door onze Nederlandse “Vrienden van Sarnelli”. De jongens zijn in staat om de mest te mengen met stikstof, enz. en uiteindelijk, korrels te procuceren met onze mixer en schudder, om op het veld te verspreiden en onder te ploegen, vóór het planten van de rijst scheuten.
Dit jaar komt er, naast Fr. Ole, Broeder Keng en mijzelf, een Redemptoristen broeder naar Sarnelli. Hij was een lid van mijn eerste Novice klas, in 1993. Hij was vele jaren broeder, en studeerde daarna voor het priesterschap, maar werd voor de wijding afgewezen. Ik hoop dat alles goed gaat met hem. Ook krijgen we twee seminaristen uit de Filippijnen bij ons te logeren. Ieder jaar komen er seminaristen uit verschillende provincies in Zuidoost-Azië naar Sarnelli, terwijl ze in de Immersion Programma zitten. Ook een nieuw gewijde priester, gewijd in mei, Fr. Joe, zal zijn eerste tijdelijke aanstelling hier bij Sarnelli beginnen.
Het is ongelooflijk dat binnen twee weken, Fr. Ole naar Rome zal gaan voor een spiritualiteit cursus met twee andere Redemptoristen, en daarna naar Nederland en Ierland, voor een ontmoeting met de Ierse Redemptoristen, die ons zullen helpen fondsen voor Sarnelli binnen te halen. Ik zal op dezelfde dag naar de VS vertrekken, om fondsenwervers te ontmoeten en ook zo veel mogelijk andere mensen, die zo gul en lief voor de kinderen zijn geweest. Beiden zullen we ongeveer zes weken niet op Sarnelli zijn.
Samen met deze update, bieden wij onze gebeden en zorg aan voor al onze zieke en gebrekkige donateurs en vrienden. God zegene u allen!

Father Mike

 

Foto’s gemaakt tijdens ons bezoek onlangs bij Sarnelli toen Nuna daar werd binnengebracht.