Verslag Joeri en Marluuke

Even voorstellen wie zijn Joeri en Marluuke;

Wij zijn Joeri Dielissen en Marluuke Jakobs, beiden 24 jaar. Joeri is momenteel bezig met de master Human Resource Studies in Tilburg en Marluuke is naast haar werk als docent aan de opleiding ergotherapie van de Zuyd Hogeschool (van oorsprong zelf ook ergotherapeut) part-time bezig met de master Mental Health Sciences in Maastricht. Allebei hadden we al enige tijd het idee om vrijwilligerswerk te gaan doen in het buitenland, vooral nu we nog studeren. Via een goede kennis/afstudeerbegeleider van Marluuke kwamen we in contact met Ben Ummels, die ons al snel erg enthousiast maakte voor vrijwilligerswerk bij de weeshuizen van Sarnelli. Nadat Ben ons een indruk had gegeven van de organisatie, hebben we contact opgenomen met Sarnelli. Al snel kregen we als reactie dat we van harte welkom waren. Zodoende hebben we geregeld dat we 10 dagen meedraaien/meehelpen bij Sarnelli. We zijn hier erg dankbaar voor en vinden het geweldig tot nu toe!

Groetjes, Joeri en Marluuke

 

 

 

Linksboven op foto Joeri met jongens in Sarnelli House, rechtsboven Marluuke en Joeri in House of Hope en bovenstaande foto aan de Mekong rivier met Brother Ninjo, Kate en duitse stagiaire.

 

Sawadee Kha/Khrap,

We zijn sinds donderdagmiddag in Nong Khai en vrijdag is Kate ons komen halen voor de eerste dag bij Sarnelli. We vinden het in één woord: helemaal geweldig! We weten niet waar we moeten beginnen, maar dat hoeft ook niet want jullie weten natuurlijk als geen ander hoe het er is. We zijn erg verrast door de enorme gastvrijheid van iedereen en het warme welkom bij Sarnelli. Wat een vriendelijke mensen! Kate heeft ons helemaal wegwijs gemaakt en vertelt veel over de Thaise cultuur, erg leuk. Kate kwam ons vrijdag ophalen samen met twee boefjes van Sarnelli House, Boy en Heart, wat een schatjes! We werden meteen aan iedereen voorgesteld (met “they know Pi Ben and Pi Angelique!”) en mochten met de kindjes gaan spelen. Afgelopen zaterdag en zondag waren alle kinderen er, dus dat was erg leuk. We hebben inmiddels alle weeshuizen minimaal 1x bezocht maar zijn het meeste in Sarnelli House en House of Hope (met name als de kindjes van Sarnelli House op school zijn). Zoals jullie al aangaven komen ze meteen op ons af om te spelen, vooral nu ze ons enigszins kennen na een paar dagen. Ze vinden het geweldig om met Joeri te voetballen/basketballen of om mijn (Marluuke) haren in te vlechten en te badmintonnen! We zijn erg onder de indruk van de goede organisatie van Sarnelli en hoe gezond en vrolijk de kinderen eruit zien.

Father Mike is zoals jullie al aangaven momenteel in Amerika, Father Bird en Father Ole zijn wel aanwezig. Father Ole heeft ons de eerste avond teruggebracht naar het guesthouse in Nong Khai, heeft ons in de stad rondgeleid en zelfs een Thaise sim-kaart geregeld! Afgelopen weekend was het druk in Sarnelli: er was een Zwitserse familie aanwezig (Alexander & Stéphanie met de grootouders van Stéphanie), zij zijn bezig met het kopen van land waarop ze een ‘hospitality-school’ voor Sarnelli kunnen laten bouwen. Ze kenden jullie niet, maar hadden jullie namen wel eens gehoord. Alexander was afgelopen zaterdag jarig, en we mochten al meteen mee naar zijn verjaardagsdiner in Nong Khai, erg leuk! Verder waren twee Fillippijnse vrienden van Father Ole aanwezig; Father Gill & Brother Ninjo. Het was een gezellige boel dus!

Doordeweeks is het wat rustiger bij Sarnelli voor ons dan in het weekend, omdat de kinderen dan naar school zijn. We krijgen de dagen echter goed gevuld: om 8:00 worden we opgehaald, is er Engelse les en gaan we meestal naar House of Hope totdat de kindjes middagslaapje gaan doen. Na de lunch heeft Kate een aantal taken voor ons, zoals het vouwen van vele flyers voor Sarnelli. Morgen hebben we een dagje vrij omdat Kate er niet is. We gaan Nonghkai dan verkennen met een andere vrijwilliger van Sarnelli, Maggie uit Duitsland. Donderdag mogen we mee met het outreach-programma, we zijn benieuwd! Al met al vinden we het een hele ervaring en we zijn jullie heeeel dankbaar dat jullie ons in contact hebben gebracht met Sarnelli!! Bedankt daarvoor! Leuk om overal foto’s van jullie te zien (bv. bij House of Hope!)

Het guest house in Nong Khai is trouwens ook super (Mut Mee)!! Sfeervolle houten huisjes, een hele mooie tuin aan de Mehkong en heerlijk eten. Gaat met jullie ook alles goed? In de bijlage wat foto’s!

Heel veel groetjes,
Joeri en Marluuke