Nieuwsbrief Augustus 2023

Nieuwsbrief Sarnelli augustus 2023

Hallo allemaal!

Dit jaar is een belangrijk jaar voor de Redemptoristen in Thailand. We vieren 75 jaar komst van vier Redemptorist missionarissen. Drie van hen waren nog steeds actief en werkten op verschillende posities toen ik aankwam, en ik had het geluk onder alle drie te werken. Ik heb veel geleerd door mijn mond te houden en te luisteren. Alle drie waren geweldige jongens, en ik voel me gezegend dat ik ze heb gekend. Omdat ik rolstoel gebonden was, ging ik niet naar Bangkok voor de mis en vieringen daar. Maar ik hoop op 5 augustus aanwezig te zijn bij de kleine viering in Nongkhai.

Tot nu toe is er veel regen gevallen en onze rijst ziet er echt goed uit, en we hopen en bidden dat de regen aanhoudt. We hebben geprobeerd ons moderne kippenhok en tuin af te maken, maar met de regen is het een modderpoel. We moeten misschien lang wachten om cement te gieten en 150 kippen te kopen, voor eieren en vlees.

Onze Duitse vrijwilligers zijn weer thuis. We missen ze echt. Ze hebben fantastisch werk geleverd door met de kinderen te werken en te spelen. Zes vrijwilligers van de Redemptoristen parochie in Sevilla, Spanje kwamen twee weken vrijwilligerswerk doen, en al de zes jonge vrouwen pasten echt bij de kinderen. Ook hebben we twee jonge Thaise meisjes die net klaar zijn met de lerarenopleiding en die tot het eind van het jaar komen helpen. Ze leren de kinderen onder andere lezen en schrijven, wiskunde en Thais dansen. Het is onnodig te zeggen dat ze een grote hit zijn bij de kinderen.

Twee voormalige directeuren van Sarnelli, paters Ole en Mayti, kwamen met hun 4 aspirante Redemptoristen op de proppen voor een bezoek aan de kinderen van Sarnelli. (Een aspirant is iemand die redemptorist wil worden en een jaar bij directeuren doorbrengt voordat hij naar het Redemptoristen Noviciaat gaat.) De oudere kinderen herinnerden zich de paters Ole en Mayti met grote genegenheid, terwijl de jongere kinderen hen niet kenden.

Dus nu we de maand augustus ingaan, vragen we de Heer om jullie allemaal te zegenen!

Father Mike, het personeel en de kinderen van Sarnelli House

KORT AANVULLEND NIEUWS VAN ONZE STICHTING VRIENDEN VAN SARNELLI.

Father Mike heeft op 30 juli zijn 85ste verjaardag gevierd te midden van alle helpers, stafleden en kids. Een gezellig samenzijn in de Mary & Jozef hal waar een heerlijk ijsje ook niet mag ontbreken.

nwsbrf-2023.08.00

Father Father met naast zich Mer Kung, hoofd van alle tehuizen, en een aantal andere helpers. 

De kinderen laten zich de ijsjes goed smaken.

Ook voor de kinderen is het soms ook aanpoten zoals bij het helpen van de was en het vullen van de drinkwaterflessen.

nwsbrf-2023.08.04

De zes Spaanse vrijwilligsters die voor korte tijd bij Sarnelli zijn om bij de allerkleinste een handje te helpen.