Nieuwsbrief Mei 2023

SARNELLI NIEUWSBRIEF MEI 2023

 

GROETEN AAN JULLIE ALLEMAAL!

De maand mei doet zijn intreden en het weer blijft erg warm voor de kinderen en het personeel. Gelukkig hebben onze kinderen toegang tot een zwembad, gebouwd meer dan een decennium geleden, dankzij een soort donor uit de VS. Onze vrijwilligers houden toezicht op de kleintjes in het zwembad en hoeven zelden in te grijpen. Er zijn ook uitstapjes naar de grote meren in de buurt, waar de kinderen een gigantisch vlot kunnen huren, en een dag in het water doorbrengen. Ze kunnen BBQ en soda bestellen en nog belangrijker, ze kunnen reddingsvesten huren! Ik weet niet hoe schoon het water is op het einde van de lange zomervakantie, maar de kinderen klagen niet. De kleintjes hadden hun eerste treinrit ooit naar Udon vorige week en waren zeer enthousiast, met hun hoofd uit het raam voor de hele reis. Het is geweldig dat zij nu in staat zijn om erop uit te gaan na bijna drie jaar van Covid beperkingen. Ze hadden ook veel plezier tijdens de recente Songkran festival waar ze iedereen die langs kwam bespoten met water en vervolgens daarna hobbelend naar de stad, tot op het bot doorweekt, in de zes wiel vrachtwagens

Songkran een geweldig feest voor de kinderen en ook veel ouders. Carnaval met water, drie dagen lang!!!

Ik blijf langzaam vooruitgang boeken in mijn herstel van long Covid. Het is op sommige dagen moeilijk te zeggen wat een gevolg is van het virus en wat gewoon ouderdom is. Ik heb het geluk om hier personeel te hebben om voor me te zorgen, vooral toen ik een stuk minder mobiel was dan nu. Het gaat beter met mij dankzij Ben Ummels, een revalidatiefysio uit Nederland, die hier al jaren komt met zijn vrouw. Ze hebben hun terugkeer naar huis uitgesteld om me te helpen bij mijn herstel en daar ben ik erg dankbaar voor.

Het personeel hier gaat door met hun goede werk. Onze tuinman op de 12 rai ontwikkelt haar tuinen verder en maakt ook deel uit van het team dat voor mij zorgt. We willen een nieuw kippenhok en renoveren de varkensstallen, omdat we meer zelfvoorzienend willen zijn in het licht van de snel stijgende voedselprijzen. We schilderen ook de huizen, bouwen nieuwe muren en repareren enkele van de oudere gebouwen die betere dagen hebben gekend. Ik weet hoe ze zich voelen!

We nemen nog steeds kinderen aan van de Thaise welzijnsafdeling. De meeste nieuwkomers zoeken hun toevlucht vanuit gezinnen die door drugs zijn vernietigd. Het is een groeiend probleem in dit arme deel van het land en het zijn vaak de kinderen die er het meest onder lijden. We nemen ze op en geven ze veiligheid. Hoe graag we ook hopen dat hun ouders terugkomen voor hen, het is zelden het geval.

Nu Father James is vertrokken om te werken met de bergstammen ten noorden van Chiang Mai, is er een nieuwe priester aangekomen om te werken in de twee kleine katholieke dorpen rond Sarnelli House. Zijn naam is Father Back en zijn nieuwe parochianen vonden hem meteen aardig. Hij is een warme en fatsoenlijke jongeman en zal hier de zaterdag mis verzorgen voor de kinderen en het personeel

nwsbrf-2023.05.05

Zijn laatste karwei bij Sarnelli van Father James, het Paasfeest, voordat hij vertrok naar zijn volgende missie, de bergstammen ten noorden van Chiang Mai.

God zegene jullie allemaal en bedankt voor jullie voortdurende steun!

Father Mike en het personeel en de kinderen van Sarnelli House