Nieuwsbrief Augustus 2019

Augustus 2019

Ik ben 55 jaar priester, gewijd op 2 juli 1964. Mijn eerste geloften heb ik afgelegd in 1959. Ik heb veel tijd besteed aan het ophalen van herinneringen aan de laatste 60 jaar, maar met 81 jaar ben ik God dankbaar dat ik nog een geheugen heb om me dingen te herinneren. Genoeg over mij.

We hebben wat nieuwtjes; goed nieuws, hoop ik. Al het werk dat gedaan is om te proberen van Sarnelli House een Thaise stichting te maken is geslaagd. Fr. Ole heeft hard gewerkt om de bal aan het rollen te krijgen en de dame die uitgekozen was om alle Stichting werk te doen is verzekerd van een vaste baan. Sommige verwachtingen die ik had van de Stichting blijken nu op zijn best ijdele hoop. Ik had de hoop dat we belastingvrijstelling konden krijgen zoals in de VS en het gemakkelijker konden maken voor vrijwilligers om visa- en werkvergunningen te krijgen. Geen van deze, en soortgelijke, verwachtingen worden werkelijkheid.

Onze “college” kinderen maken zich op voor een nieuw schooljaar. Sommigen besteedden hun lange vakantie aan een zomerschool en anderen hadden tijdelijke baantjes. Anderen hebben hun diploma gehaald en komen terug om hun succes te melden en de kinderen die het moeilijk hebben op school het goede voorbeeld te geven dat de jongeren nodig hebben. Eén van onze college meisjes was een paar jaar geleden bijna gestorven aan AIDS en de doktoren van het Srinakarin ziekenhuis hebben haar gered van de dood. Toen ze genezen was bleek ze aan één oog blind en ze groeide slecht. Zij wilde niet meer naar school en wij deden er alles aan om ze terug in de klas te krijgen. Plotseling hield ze op om medelijden met zichzelf te hebben en ging ze serieus studeren. Nu studeert ze tuinbouw en is een gezonde, geslaagde jonge vrouw die een hogere studie volgt op een andere school ten oosten van ons. Zij stimuleert de jongeren aan om trouw hun ARV (anti-AIDS) medicijnen te nemen en hard te werken om een goed leven te krijgen.

Ik geloof dat veel mensen denken dat een baby of kind met AIDS verloren is, en ook gevaarlijk voor de omgeving omdat zij andere mensen zouden kunnen besmetten. Dit is niet waar. Zodra iemand met het HIV/AIDS virus een bepaalde tijd medicijnen slikt zal de CD4 waarde geleidelijk omhoog  gaan en de virale belasting daalt naar nul. Zij moeten de medicijnen de rest van hun leven slikken en constant gecontroleerd worden om zeker te zijn dat de medicijnen nog steeds hun werk doen. Sommige van onze kinderen zijn getrouwd met mensen die geen AIDS hebben, niet alleen hun partners worden niet besmet, ook hun kinderen zijn virus vrij.

Deze tijd van het jaar is slecht voor wat betreft het weer. Het is verschrikkelijk heet en vochtig en de moessons zijn nog niet gekomen; alleen zo nu en dan onweersbuien. Sinds dit jaar “el nino” verscheen is het regenseizoen grillig, en het weer toont signalen van een mogelijke droogte. Dus hebben we geploegd en rijstplanten gereed gemaakt om te planten zodra de regen komt en we pompen water uit de visvijvers om te voorkomen dat de scheuten verdrogen.

Broeder Keng en onze verpleegster Kate doen nog steeds iedere donderdag het Outreach programma. Zij ontmoeten en helpen veel wanhopige, zieke mensen die geen geld of gelegenheid hebben om naar een ziekenhuis te gaan en anderen die weinig te eten hebben. Kate  neemt onze buitenlandse vrijwilligers mee op deze tochten en de gasten en vrijwilligers zien van dichtbij wat een geweldig werk wordt gedaan om het lijden te verzachten en liefde, hulp en zorg te brengen in het leven van deze mensen wiens toestand genegeerd wordt door de samenleving. We waarderen echt de vrijgevigheid en betrokkenheid van de mensen die doneren om Kate en enkele medewerkers van haar te helpen door te gaan met dit werk.

God zegene u, de kinderen en de staf bidden dagelijks voor u en de uwen bij het avondgebed voor bedtijd en wij bidden voor jullie tijdens de kindermis op zaterdag.

Father Mike Shea

 

KORT VERSLAG VAN DE STICHTING

Op 4 augustus werd de verjaardag gevierd van de onlangs jarige father Mike. Alle kinderen kwamen hem feliciteren en bedanken voor alle goeds wat hij voor hun doet.

En bij zo’n geweldig feest horen natuurlijk pizza’s en ijsjes!!!!!

Op Moederdag in Thailand(12 augustus) bracht de gouveneur van de provincie Nongkhai een bezoek aan Sarnelli samen met het Thai Rode Kruis en de Thai Child Welfare Department en vele andere. Hij bedankte Sarnelli en The Good Shepherd Sisters voor hun inzet en hulp in de breedste zin voor, alle armen en zieken in de provincie Nongkhai.

En voor iedereen een pakket van het Thaise Rode Kruis.

                           BEDANKT ALLEMAAL