Nieuwsbrief september 2017

4 september 2017

Aan alle vrienden en de kinderen van Sarnelli house

Ik ben iets meer dan 4 weken terug en het lijkt of ik nooit naar de VS geweest ben. De problemen die ik achter liet waren er nog steeds toen ik terug kwam, plus nog een paar nieuwe! Maar het was fijn om weer terug te zijn! Terwijl ik 10 weken thuis in Wisconsin was deze zomer heeft de leiding 10 nieuwe kinderen opgenomen, de meesten zijn jong, jonge meisjes die mishandeld en verkracht zijn en geen plaats hebben om te wonen omdat familie weigert hen op te nemen. Nu ben ik 4 weken terug en er komen kleine baby’s bij ons. We verleenden onderdak aan een zwangere vrouw die mishandeld is door haar man, die in drugs handelt en een andere vrouw heeft genomen. Vorige week heeft zij een baby gekregen. Deze baby “Kampeng” en haar oudere zusje Chompu zullen bij ons blijven. De vrouw wil Thaise traditionele massage gaan leren en verhuist naar het zuiden om bij haar man uit de buurt te zijn. Het gerucht gaat dat hij de baby en haar oudere zusje wil verkopen in Maleisië voor geld om drugs te kopen.

Toen, 2 dagen geleden, kwamen er mensen van Welfare me vragen een pas geboren baby op te nemen, die net geboren was in het ziekenhuis van Nongkhai. Zijn moeder is studente, die zwanger was van een medestudent, die weigert verantwoordelijkheid te nemen. Het meisje werd gezien door verpleegsters die zagen dat zij in gesprek was met een koppel dat rond hangt bij ziekenhuizen op zoek naar kinderen om te verkopen in Maleisië. (Maleise moslims kopen de baby’s, om ze later als bedienden in huis te nemen). Ik begrijp niet waarom de politie het stel niet heeft opgepakt en vervolgd. In ieder geval hebben wij de kleine wettelijk bij ons opgenomen en op die manier ben ik de wettelijke voogd en niemand kan het kind meer van ons afnemen. De arme jonge moeder dumpte de baby en ging er van door. We hebben fondsen om meisjes als haar te helpen hun opleiding voort te zetten, etc.…., maar dit kind had geen belangstelling. Ik heb geen idee waar ze heen is en wat ze wil gaan doen.

Fr. Ole is overgeplaatst naar onze
Internationale School in Minburi, een voorstad van Bangkok. Hij helpt ons nog steeds veel in Sarnelli. Op dit moment werkt hij er aan dat wij een “Thai Foundation” status krijgen. Dit zal ons in staat stellen om giften van Thaise ondernemingen aan te vragen etc. Wij krijgen geen hulp van de Thaise regering, ondanks dat alle in de steek gelaten en verkrachtte kinderen, plus HIV/aids kinderen, ons regelmatig door de regering worden gebracht.

Wij bidden voor u en de uwen iedere avond en in de zaterdagse mis, met de kinderen en het personeel. Ik dank u zeer voor uw steun!

Father Mike.