Vakantie opsparen voor weeskinderen Thailand

Eigenlijk gingen Ben (53) en Angelique (43) Ummels na de tsunami in 2004 naar Thailand om de slachtoffers in hun favoriete vakantieplaatsen te helpen. Maar ze kwamen in het binnenland terecht, bij weeshuis Sarnelli in het dorp Don Wai in de regio Isaan. Sindsdien spaart het stel alle vakantiedagen op om elk jaar 2 tot 3 maanden lang de kinderen en het dorp te helpen in deze armste streek van Thailand.
Ben werkt voor het Maastricht UMC+ en is gedetacheerd bij Adelante. Dat betekent dat beide partijen moeten goedkeuren dat je in het voorjaar drie maanden weg bent. Je krijgt daar geen extra vrije dagen voor. Dus spaar ik mijn vakantiedagen en overwerkuren op. In de zomer als collega’s met vakantie willen, vul ik die dagen in. Mooi toch als je dat voor elkaar kunt doen met gesloten beurzen?”

 

Klik op onderstaande tekst om het interview te lezen welk onlangs in De Limburger heeft gestaan.

vakantie-opsparen-voor-weeskinderen-in-thailand