Corona bij Sarnelli

Een kort verslag van Father Mike over het corona-virus bij Sarnelli.

Corona bij Sarnelli.

 Leon, ik schrijf je om je een update op het virus te geven. Alle scholen in Thailand zijn ongeveer een maand gesloten. Dit is niet zo’n groot probleem omdat de scholen in maart en april hun grote vakanties hebben alvorens het nieuwe jaar weer te beginnen. Onze verpleegster Kate en het Sarnelli personeel richten kamers in voor de terugkerende studenten. Alle  meiden die van de hogeschool- en beroepsschool terugkomen moeten voor 14 dagen naar ons 6-kamer Charlene gastenhuis 1. De oudere jongens zijn ondergebracht in Charlene 2. Kinderen met hoge koorts worden naar de ziekenboeg van onze kliniek gebracht tot zij herstellen. (We zijn erg blij met deze kliniek Healthcentre Maastricht, gebouwd door donaties die gegeven zijn door vrijgevige Nederlandse mensen aan Stichting Vrienden van Sarnelli.)

Ik was bezorgd over onze 11 baby’s in het House of Hope. Er waren 10 kleine kinderen daar die konden lopen, en een destructieve kleine “kudde” is, die zich hebben bewezen een bron van ziektekiemen te vormen. Ze werden vaak betrapt in het beklimmen van de babywiegjes en hun gezichtjes aan te raken, etc. Ik heb onze werkers een leegstaand huis op de woonerf van Nazareth House (tehuis voor de oudere meiden) laten renoveren en de 10 kleine kinderen met hun huismoeders daarnaartoe verhuisd.

De jongens brengen hun tijd door met werken op de boerderij, de groentetuin en het helpen met het verzorgen van het vee. Welnu ze vangen ook nog eens de grootste vissen in onze vijvers, fileren ze en vriezen ze in voor toekomstige maaltijden. De meisjes werken in tuinen en boomgaarden, en maken mondkapjes voor de armen die er geen hebben of niet kunnen betalen. De kinderen gaan zwemmen, voetballen en spelen andere spellen en leren hoe ze hun lekkerste maaltijden kunnen koken. Ze kunnen niet naar het waterpark gaan, restaurants, bioscopen en winkelcentra zijn gesloten tot de regering de lockdown versoepeld, tot dusver alles goed.

De meiden van House of Refuge zijn druk bezig met het maken van mondkapjes.

Ook de handjes goed wassen is heel belangrijk.

Thailand is in een virtuele lockdown, met maar 50 sterfgevallen tot nu toe en de regering is bezig een aantal bedrijven toestemming te geven om weer op te starten.

Wat mij betreft…. 3 weken geleden ben ik tot quarantaine bevolen door Dr. Pope, een briljante arts die hoofd is van de Aids afdeling gebonden aan de Khonkaen Universiteit. Hij ontdekte dat ik met de kinderen werkte en toezicht hield op de reparatiewerkzaamheden. Dus ik ben in een lockdown tot nader aankondiging. Bovendien vertelde de arts het personeel dat ik 82 jaar oud ben, diabetici heb en hoge bloeddruk.

Ik mis de kinderen, vooral de baby’s.

Father Mike Shea